Kocsis 90: Rebrov is betalált, emléktorna Kárpátalján

2019.11.06. 09:29
null
Rebrov is ott volt a kárpátaljai emléktornán
Még szeptember végén U11-es focicsapatok részvételével Kocsis 90-kupát rendeztek a kárpátaljai Beregszászon az 1929-ben született vb-gólkirály és Aranycsapat-tag Kocsis Sándor tiszteletére elindított Kocsis 90-emlékév keretében.

A torna nyertese, a Zinedin és másodikja, a Minaj csapata november elején Budapestre jött, a gyerekek megnézték Kocsis első klubja, a Ferencváros stadionját és a Fradi Múzeumot, ahová elkísérte őket az FTC munkácsi születésű ukrán légiósa, Ihor Haratin.

Ezután összemérték tudásukat a Ferencváros és a magyarországi Barca Akadémia hasonló korosztályú csapatával, s a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Szerhij Rebrov, az FTC ukrán edzője menedzserével, a szintén kárpátaljai Varga Sándorral együtt. A torna végén minden gyereknek Kocsis 90 feliratú aranyérem került a nyakába, megkapták a Kocsis Sándor életét feldolgozó könyvet (amelyet kollégánk, Bodnár Zalán írt), a „Magyarok a Barcáért” című DVD-t és jelképes Fradi-ajándékokat.

A díjakat Prukner László, a ferencvárosi utánpótlás szakmai igazgatója, Farkasinszki Anna, az FTC munkatársa, Kulcsár Ferenc beregszászi konzul, a torna szervezője és Kovács Barnabás, a Kocsis 90-emlékév kezdeményezője, volt barcelonai főkonzul adta át.

 

Szerhij Rebrov és Mészöly Géza
Szerhij Rebrov és Mészöly Géza
Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek