Kitör-e az Újpest a középmezőnyből? - értékelje a lilák őszét!

Vágólapra másolva!
2012.12.11. 17:08
null
Ez nem hideg zuhany: az újpestiek az FTC elleni derbigyőzelmet ünneplik (Fotó: Veres Viktor)
Az Újpest labdarúgócsapata 1998 óta nem nyert bajnokságot, 2009 óta nem állt dobogón, és most is kevés reménye van erre: az előző szezonok helyezései (4., 6., 13.) után most Jos Daerdennel a kispadon a 10. helyen zárták az őszi idényt a lilák. A legfontosabb meccset (a Ferencváros elleni derbit) ugyan megnyerték, de a kérdés továbbra is adott: ki tudnak-e törni az újpestiek a középmezőny szürkeségéből? Az idegenbeli szereplés (mindössze egy, vendégként aratott győzelem) gyengécske, az európai kupaszereplés a kazincbarcikai fiaskó után távolinak tűnik, a játékoskeret közepes erősségű – van-e előrelépés a 10. helyről, és ha igen, meddig? Értékelje az Újpest őszi szezonját, mondja el véleményét kommentben!

 

 

ÚJPESTFC

Mérleg: 10., 5–7–5, 25–22, 22 pont

Hazai mérleg: 4–3–1

Idegenbeli mérleg: 1–4–4

Házi gólkirály: Kabát Péter (10 gól)

Házi „lapkirály”: Grégory Christ (7 sárga, 1 piros)

Legjobb NS-átlag: Balajcza Szabolcs, Kabát Péter (mindkettő 6.071)

Legrosszabb NS-átlag: Naim Aarab (4.875)

Legjobb mérkőzés az ősszel: Nos, túl sok nem volt, de a Ferencváros legyőzése mindig a legfontosabb a drukkereknek – augusztus közepén a lila-fehérek hazai pályán nyertek 2–1-re a derbin, az újpesti Bavon Tshibuabua a 94. szerezte meg a győztes gólt.

Legrosszabb mérkőzés az ősszel: A 10. fordulóban rendezett Újpest–Lombard Pápa (1–1) összecsapás rendkívül gyenge színvonalúra sikerült, a hazai együttesben José Maria Antón, Balogh Balázs és Remili Mohamed is csak négyes osztályzatot kapott.

Kellemes meglepetés: Kabát Péter 35 esztendősen is kiemelkedő teljesítményre képes, s ezt nemcsak azért írjuk, mert tíz gólt szerzett – sokat lép vissza a középpályára, igazi vezéregyénisége csapatának.

Kellemetlen meglepetés: Ahhoz képest, hogy betonbiztos a klub háttere, középszerűen szerepelt a csapat, meglepetést talán csak egyszer, a 17. fordulóban lejátszott, Videoton elleni összecsapáson (1–1) szerzett a fővárosi együttes.

Miben kellene javulni? A csapat védekezésén mindenképp, a 22 kapott gól nem kevés, ráadásul lényegesen magasabb lenne ez a szám, ha nem Balajcza Szabolcs áll az újpesti kapuban.

Az NSO olvasói ide várták a csapatot a nyáron: 4–6. hely

SZAVAZÁS

Ön szerint hányadik helyen végez az NB I-ben az Újpest?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

SZAVAZÁS

Tízes listán hányasra értékelné az Újpest labdarúgócsapatának őszi teljesítményét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik