Kilencven percre története első kupadöntőjétől a Kecskemét

Vágólapra másolva!
2011.05.03. 13:32
null
Alighanem megőrzik az előnyt: a Kecskemét négygólos fórból indul (Fotó: Fuszek Gábor)
A KTE-Ereco a Magyar Kupa elődöntőjének első meccsén 5–1-re győzött a ZTE ellen, így óriási meglepetéssel érne fel, ha erről az ágról nem Tomiszlav Szivics együttese jutna a fináléba. Az Egerszeg védője, Kocsárdi Gergely állítja, hogy noha a tények nem mellettük szólnak, megpróbálnak csodát tenni, a rivális támadója, Tököli Attila viszont az mondja, csapata ekkora előnyt egyszerűen nem herdálhat el.

Nincs kizárva, hogy harmincnégy percnyi futball eldöntötte a továbbjutás kérdését. Két hete a Kecskemét félórányi jó játékkal földbe döngölte a Zalaegerszeget, négygólos előnyt szerzett, s bár a folytatásban a vendéggárda szépíteni tudott, a különbség a találkozó végére is megmaradt.

Sok mindent elárul a mérkőzésről, hogy a ZTE vezetőedzője, Csank János már a huszonnegyedik percben belső védőt cserélt, majd a párharc lefújása utáni nyilatkozatában azt emelte ki: játékosai akkorákat hibáztak, ami ezen a szinten megengedhetetlen... Folytatás Zalaegerszegen, a hazaiak szempontjából minimális eséllyel – a veszett fejsze nyele után kapkod a Zete.

„Azzal a párharc első meccse előtt is tisztában voltam, hogy a Kecskemét hozzánk hasonlóan szeretne döntőt játszani, azzal viszont nem kalkuláltam, hogy ennyire gyenge teljesítményre leszünk képesek a rivális otthonában – mondta a ZTE rutinos labdarúgója, Kocsárdi Gergely a Nemzeti Sportnak. – Sokat beszélgettünk egymás között arról, mi lehet az oka, hogy ennyit hibázunk, ám nem tudjuk a megoldást. Hiba nélküli játék nincs, az viszont nem járja, hogy egy meccsen három-négy sorsdöntő kihagyás is előfordul. Olyasmi egyszerűen nem fordulhat elő, hogy a pályán elveszítjük a hitünket – sajnos Kecskeméten nulla négynél valami ilyesmit éreztem. Kevés esélyünk van a továbbjutás kiharcolására, azonban láttam már akkora csodát, hogy egy csapat ledolgozta a négygólos hátrányát."

A ZTE története során tavaly jutott el először a fináléig (ott 3–2-es vereséget szenvedett a DVSC-TEVA-tól), a Kecskemét ugyanakkor még sohasem járt ilyen magasságokban. Igaz, ami a legtöbb kecskeméti játékosnak újdonságot jelentene, az Tököli Attilának nem először adatna meg. A huszonnégyszeres válogatott csatár a Ferencváros játékosaként 2003-ban és 2004-ben is döntőzött, mi több, a Loki 2–1-es legyőzéséhez két góllal, a Honvéd elleni 3–1-es sikerhez pedig egy találattal járult hozzá.

„Jelentős előnyt szereztünk az első mérkőzésen, ám ettől még nem vagyunk benn automatikusan a fináléban – mondta Tököli Attila. – Számomra egyértelmű, hogy a Zalaegerszeg is tovább szeretne jutni, ennek érdekében pedig támadnia kell. Biztosra veszem, a kontratámadásainkból kialakítunk majd helyzeteket, azt viszont nem tudom elképzelni, hogy hátul négy gólt kapjunk. Egy gyors találat megkönnyítené a helyzetünket, és nincs kizárva, hogy ebben az esetben a házigazda lélekben feladná a párharcot."

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Zalaegerszegi TE–Kecskeméti TE-Ereco, 17.00 (tv: Sport 1, élő)
Az első mérkőzésen: 1–5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik