Kecskeméten folytatódott a Vidi jó sorozata

Vágólapra másolva!
2010.10.23. 17:06
null
Alves (balra) két góllal vette ki a részét a Vidi sikeréből (Fotó: Szabó Miklós)
Megerősítette vezető helyét a Videoton, amely a labdarúgó NB I 11. fordulójában 4–2-es győzelmet aratott a Kecskemét vendégeként. A KTE Némedi tizenegyesével még vezetett, de a fehérváriak – elsősorban André Alves remeklésének és duplájának köszönhetően – fordítottak.

Két olyan csapat találkozott egymással Kecskeméten, amely az utóbbi fordulókban megnyerte mérkőzéseit. Igaz, amíg a hazaiaknál ez két találkozóra szorítkozott, addig a Videotonnál öt győztes meccs volt a játékosok háta mögött.

SZAVAZÁS

Ön szerint melyik csapat nyeri meg az NB I 2010–2011-es kiírását?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az első húsz percben komoly lehetőség egyik csapat előtt sem adódott, akkor viszont tizenegyeshez jutott a Kecskemét, amikor Tököli Attila került a földre a fehérvári tizenhatoson belül. Bede Ferenc nem valószínű, hogy fújt volna, de Butkai Zsolt asszisztens határozottan állást foglalt a kérdésben, így jöhetett a büntető. Az egykori fehérvári futballista, Némedi Norbert állt a labda mögé, és biztosan lőtt a léc alá (1–0).

Sokáig nem örülhettek a vezetésnek a kecskemétiek, hét perccel később ugyanis egyenlített a Videoton. Az előreívelt labdát megszerezhette volna Mladen Lambulics, ám ő inkább Ribánszki László kapusra várt, aki viszont későn jött. Ezt kihasználta André Alves, aki elpöccintette a kapus mellett a labdát, és az a jobb kapufáról került a gólvonalon túlra (1–1). Itt talán hibázott Ribánszki, de hozzá kell tenni, hogy az első félidőben több nagy védést is bemutatott.

A szünetre döntetlennel vonultak a csapatok, de a második játékrész elején igencsak felpörögtek az események. A frissen beállt Polonkai Attila az első labdaérintéséből remek passzt tálalt André Alves elé, aki megverte Lambulicsot, elhúzta Ribánszki mellett a labdát, és a hálóba helyezett (1–2). Tomiszlav Szivics kettőt is cserélt, igaz Tököli lehozatalát a kényszer szülte.

Polonkai Attila a folytatásban is igazolta pályára küldésének jogosságát, gólpassza után maga is betalált: a 64. percben Sándor György passzát Elek Ákos átlépte, a csereként beállt játékos pedig a balösszekötő helyéről a kapu közepébe lőtt (1–3).

Ezzel még nem volt vége. A 71. percben Sándor előreívelését nagyon csúnyán elvétette Lambulics, Nemanja Nikolics Alveshez tolta a labdát, akinek lövését Ribánszki középre ütötte. A kipattanót ezúttal sem tudta megszerezni Lambulics, így Nemanja Nikolics hét méterről a hálóba emelt (1–4).

Végleg eldőlt a meccs, de a KTE erejéből a szépítésre még tellett: a Némedihez hasonlóan egykori fehérvári, Csordás Csaba volt szemfüles, és lőtt közelről a hálóba (2–4).

A két csapat a legutóbbi kecskeméti bajnokijuk után (amelyen a Videoton 6–3-ra nyert), újra gólokban gazdag összecsapást vívott, a fehérváriak megerősítették vezető helyüket.

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,nbi,2010/11,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik