KTE: jó a két brazil, de az Üllői úton még a kispadon kezdhetnek

Vágólapra másolva!
2012.07.12. 09:17
Erősített a Kecskemét – legalábbis Török László szakmai igazgató szerint az érkező Tarabai és Jorginho is húzóembere lesz a csapatnak. A Máltáról érkező brazilok gólmutatói kiválóak. Ennek apropóján kíváncsiak voltunk arra, átáll-e a KTE a kétcsatáros játékrendszerre.

„Nem véletlenül igazoltuk át a két brazilt, számtalan felvételt láttunk róluk, jártak nálunk próbajátékon, meggyőztek arról, hogy jó vásárt csinálunk velük. Ahogy Tököli Attila vagy éppen Lencse László, ők is meghatározó emberei lehetnek a Kecskemétnek” – mondta Török László szakvezető a Nemzeti Sportnak.

Tarabai és Jorginho mutatói valóban tiszteletet érdemlőek, még ha nem is a Premier League-ben, hanem a máltai első osztályban rugdosták is a gólokat, a kettejük által termelt negyvenegy gól és harminchárom gólpassz mindenképpen figyelemre méltó.

„Mindkettőnek van némi lemaradása, sajnos csak később kapcsolódtak be a felkészülésbe, amikor megegyeztünk velük, egyikük éppen odahaza, Brazíliában pihent, másikuk pedig Máltán futással tartotta karban a kondícióját. Látjuk bennük a fantáziát, gyorsak, gólérzékenyek, de elképzelhető, hogy az első egy-két fordulóban csupán a kispadról szállnak be, annak nem látjuk értelmét, hogy hetvenszázalékos állapotban végig pályán legyenek.”

És hogy átáll-e a kétcsatáros rendszerre a KTE?

„Noha elöl érzik magukat a legjobban, több pozícióban is használni lehet őket, egyelőre keressük a legmegfelelőbb rendszert – felelte erre a felvetésre a Kecskemét szakmai igazgatója. – A lipóti edzőtábor azért is hasznos, mert több felállási formát is gyakoroltunk, a bajnoki rajton kiderül, melyikben látjuk a legtöbb fantáziát. Merthogy a stílusunktól nem tágítunk, marad a rövid passzos, bátor támadójáték.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik