Kecskemét: Ha lehet cselezni, el is kell vállalni! – Szabó Levente

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2022.08.10. 08:58
null
Szabó Levente kiharcolta, majd magabiztosan értékesítette a tizenegyest a DVSC ellen (Fotó: Kovács Péter)
Szabó Levente csereként állt be a Kecskeméti TE együttesébe szombaton Debrecenben, nem sokkal később büntetőből egyenlített, majd a hajrában a kapufát találta el.

 

Nem sokat várt. Szabó Levente, a Kecskemét csatára a 70. percben lépett pályára a szombati, Debreceni VSC elleni bajnokin, kilenc perccel később kiharcolt egy büntetőt, s a tizenegyesből egyenlített. Vajon Szabó István vezetőedző mit mondott a játékosnak becserélése előtt?

„Azt, hogy jó lenne, ha góllal tudnám segíteni a csapatot, de figyeljek a védekezésre is – nyilatkozta lapunknak a 23 éves csatár. – Összességében a csapatnak és nekem is sikerült megvalósítanom, amit a mérkőzés előtt elterveztünk. Valóban, amikor beálltam, hátrányban voltunk, s kissé benyomott minket a Debrecen a kapunk elé, ám egy pillanatra sem éreztem, hogy veszve lenne a mérkőzés. Végig bíztunk magunkban és abban, hogy lesz lehetőségünk egyenlíteni. Szerencsére lett is.”

A tizenegyes kiharcolása előtt remek csellel küldte el Sylvain Deslandes-ot, a DVSC védőjét, majd a Kamerunban született francia utánpótlás-válogatott hátvéd már csak szabálytalanul tudta szerelni.

„Egy támadónak fel kell ismernie az ilyen helyzeteket, ha lehet cselezni, el is kell vállalni. Megpróbáltam, sikerült becsapnom az ellenfelemet, így kerültem ígéretes helyzetbe, miközben szabálytalankodott velem szemben az éppen általam átvert védő. Többen is ki vagyunk jelölve a tizenegyesekre, ám nem volt kérdés, hogy én lövöm. Kiharcoltam, s éreztem magamban kellő magabiztosságot ahhoz, hogy elvállaljam. Végig voltak kisebb-nagyobb odarúgások, lökdösődések, parázs volt a meccs hangulata. A végén néhány játékosnál elszakadt a cérna, ezért alakult ki kisebb csetepaté. A kapufám? Ha befelé pattan a labda, az csak ráadás lett volna.”

Valóban, a Kecskeméti TE csatára a hajrában a bal oldali kapufát találta el, az újonccsapat így 1–1-et ért el Debrecenben, s mert az 1. fordulóban gól nélküli döntetlent játszott a Vasassal, még veretlen.

„Két forduló után sok pozitívumot tudunk levonni, kezdésnek nem rossz. Minden pontnak nagy jelentősége van, a végén sokat számíthat, ám jó lenne már elkönyvelni az első győzelmünket is. Azért jöttem Kecskemétre, mert tetszik a klub elképzelése, illetve az is, amit felvázolt a vezetőedző. Olyan helyen vagyok, ahol lehet fejlődni.”

Szabó Levente Győrben nevelkedett, majd 16 évesen az olasz Atalantába igazolt, amelynél 23 mérkőzésen lépett pályára az utánpótlásban. Két évvel később a Genoa szerezte meg, s 29 találkozón jutott szóhoz a fiatalok között. A 2018–2019-es idény remekül sikerült neki, tizennégy meccsen hét gólt szerzett, ám egy sérülés keresztülhúzta a számításait, így 2019 szeptemberében a Mol Fehérvár csapatába szerződött. Ezután kölcsönben játszott Budaörsön és Budafokon, most pedig Kecskemétre adta kölcsön egy évre a Vidi.

„Olaszországban volt egy súlyosabb sérülésem, a combközelítő izmom elszakadt, mi több, folyadék volt a combcsontomnál. Elhúzódott a felépülésem, ráadásul a szerződésem is lejárt kint. Nehéz helyzetben voltam, de a Fehérvár régóta figyelt, és szerződést ajánlott. Nagy lehetőséget kaptam a fehérváriaktól, persze jó lenne egyszer alapember lenni a Vidiben, de az elsődleges célom, hogy kihozzam magamból a legtöbbet Kecskeméten, gólokkal és gólpasszokkal akarom segíteni a csapatot.”    

LABDARÚGÓ NB I
2. FORDULÓ
Debreceni VSC–Kecskeméti TE 1–1
(Bárány D. 67., ill. Szabó L. 78. – 11-esből)
Debrecen,
Nagyerdei Stadion, 4724 néző. Vezette: Káprály

AZ ÁLLÁS
1. Kisvárda 2 1 1 6–4 +2 4
2. Paksi FC 2 1 1 4–2 +2 4
3. Mol Fehérvár 2 1 1 4–2 +2 3
4. Puskás Akadémia 2 1 1 2–1 +1 3
5. Zalaegerszegi TE 1 1 1–0 +1 3
Ferencvárosi TC 1 1 1–0 +1 3
7. Debreceni VSC 2 2 3–3 0 2
8. Vasas FC 2 2 2–2 0 2
9. Kecskeméti TE 2 2 1–1 0 2
10. Mezőkövesd 2 1 1 3–5 –2 1
11. Újpest FC 2 1 1 1–3 –2 1
12. Budapest Honvéd 2 2 0–5 –5 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik