Kaposvár: Balázs Benjámin itthon váltana klubot, majd...

Vágólapra másolva!
2012.12.19. 09:02
Csak csúszott, csúszott, majd a másodperc tört része alatt talpra pattant, és csodás gólpasszt adott. Ha valaki meghallja Balázs Benjámin nevét, a legtöbbeknek talán a fent említett diósgyőri szituáció ugrik be először. Vajon a leginkább érintettnek is?

„Ez nem is lehet kérdés… – mosolygott a 22 esztendős Balázs Benjámin, a Kaposvári Rákóczi bal oldali középpályása. – Pedig lehet, nem is beszélnénk az egészről, ha valamelyik diósgyőri védő elhiszi, hogy utolérem a labdát. Hála az égnek, tévedtek, sprinteltem, ahogy csak tudtam az Oláh Lóránttól kapott labdáért, és még elcsíptem az alapvonal előtt. S ne felejtsük, ha Horváth Tamás – akit hétesztendős kora óta ismerek – nem bízik bennem, és nem követi az akciót, nem ér oda időben a kapu elé, nem tudtam volna gólpasszt adni a barátomnak, és nem nyertünk volna egy nullára idegenben... De szép emlék a Paks ellen szerzett, győzelmet érő gólom is.”Balázs Benjámin, a Kaposvári Rákóczi bal oldali középpályása. – Pedig lehet, nem is beszélnénk az egészről, ha valamelyik diósgyőri védő elhiszi, hogy utolérem a labdát. Hála az égnek, tévedtek, sprinteltem, ahogy csak tudtam az Oláh Lóránttól kapott labdáért, és még elcsíptem az alapvonal előtt. S ne felejtsük, ha Horváth Tamás – akit hétesztendős kora óta ismerek – nem bízik bennem, és nem követi az akciót, nem ér oda időben a kapu elé, nem tudtam volna gólpasszt adni a barátomnak, és nem nyertünk volna egy nullára idegenben... De szép emlék a Paks ellen szerzett, győzelmet érő gólom is.”

S a Kaposvár 17 fordulója is maga volt a „győzelem”, hiszen a nyolcadik helyen áll, mindössze öt pontra a dobogó alsó fokán telelő Debrecentől – kérdés, ebben az elismerésre méltó fél szezonban mekkora szerepe lehet annak, hogy esztendőről esztendőre a kiesésre esélyes csapatok közé sorolják a szakemberek a Rákóczit, és ez bizony dacot szülhet a játékosokban.

„Egyértelmű, nekem például mindegyik mérkőzés előtt eszembe jut, hogy »csak azért is« megmutatom, hiba volt leírni minket – engedett betekintést lelki világába a játékos. – Úgy vélem, csattanós választ adtunk a kétkedőknek, hiszen a már említett sikerek mellett legyűrtük – ha nem is a legacélosabb – Debrecent és a Ferencvárost is. Lehet, hogy vezetőedzőnk mondatát, amely szerint csak együtt, egymásért harcolva érhetünk el sikereket, korábban néhányan elengedték a fülük mellett, ám mára mindenki tudja, ez valóban igaz…”

Csakúgy, mint az, hogy ha Balázs Benjámin továbbra is remek formában futballozik, hamarosan lecserélheti a Rákóczi-mezt.

„Már a negyedik szezonomat taposom az élvonalban, és nem tagadom, megfordult már a fejemben a váltás gondolata – ismerte el a futballista, akit még másfél évig köt szerződése a Kaposvárhoz. – Egyetlen lépcsőfokot sem szeretnék kihagyni, előbb idehaza igazolnék jobb klubhoz, majd külföldön mutatnám meg a tudásom. Ám egyelőre csak a Rákóczi foglalkoztat. Január hetedikén kezdjük a felkészülést, lehet, hogy el tudunk menni Horvátországba edzőtáborozni, de már hétfőn megkaptuk az edzéstervet, amelyben úszás, futás és nyújtás szerepel, vagyis nincs megállás!”

Hiszen jövőre is csúszni-mászni kell a sikerért – vagy éppen egy labdáért…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik