„Járt volna a büntető – sorsok múlhatnak egy rossz döntésen”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.13. 09:38
null
Torghelle Sándor is reklamált Solymosi Péter játékvezetőnél (Fotó: Földi D. Attila)
A labdarúgó NB I 26. fordulója után több mérkőzés edzői értékelését már közöltük, most lássuk, hogyan látták a szakemberek a Mezőkövesd–DVSC, az MTK–Haladás és a Gyirmót–Videoton meccseket.

MEZŐKÖVESD–DVSC 2–1

TOMISZLAV SZIVICS, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Nagyon fontos volt nekünk a Debrecen elleni bajnoki. Mindenki temetett bennünket, pedig rengeteg van még hátra a bajnokságból, az étteremben is a desszert után hozzák ki a számlát. Jól futballoztunk, volt tartásunk, ezért elismerésem játékosaimnak. Elégedett vagyok, hiszen mint korábban oly sokszor, ezúttal is lehetőséget adtam fiatal labdarúgóknak, és ők éltek vele. Óriási akaraterőre volt szükségük, nem csalódtam senkiben, aki pályára lépett. Kevesen vagyunk, sok a sérültünk, Lazar Veszelinovics is két injekcióval vállalta a játékot. A sorsolásunk valóban nehéz, de jó csapatok ellen játszunk, az ilyen meccsekkel lehet motiválni a labdarúgókat.

LEONEL PONTES, a DVSC vezetőedzője: – Sajnos a találkozó elején ajándékoztunk egy gólt ellenfelünknek, és innen nagyon nehéz meccset nyerni. Az első játékrészben nem volt esély a gólszerzésre. A fordulás után már voltak helyzeteink, de a hajrában újra elkerülhető gólt kaptunk, és már csak szépíteni tudtunk. A Mezőkövesd közvetlen riválisunknak számít, az ilyen mérkőzés mindig kiemelten fontos. Mondhatom azt is: aki pályára lép, tisztában kell lennie azzal, melyik klubban játszik. Két nehéz találkozó vár ránk, az MTK hozzánk hasonlóan a bennmaradásért küzd. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a bajnokságból még hét forduló van hátra, vagyis huszonegy pontot lehet szerezni. Arra kell törekednünk, hogy a lehető legtöbbet söpörjük be.

MTK–HALADÁS 0–0

TAMÁSI ZSOLT, az MTK vezetőedzője: – Nem kívánok foglalkozni sem a Diósgyőrrel, sem a többi vetélytársunkkal. Nekünk magunkkal kell törődnünk, és az ilyen meccseket megnyernünk. Sajnos nem tudtuk feltörni a zártan, szervezetten védekező Haladást. Ilyen kiélezett helyzetben, amikor a csapat gyakorlatilag hétről hétre az életéért játszik, nagyobb hajtásra, több visszatámadásra van szükség. Hogy mi hiányzott még? Természetesen egy-egy jó passz, gyors betörés, no meg az a tizenegyes, amely járt volna nekünk, ám a bíró nem adta meg. Az esetet visszanéztük a lefújás után. Sorsok múlhatnak egy-egy rossz döntésen.

MÉSZÖLY GÉZA, a Haladás vezetőedzője: – Sajnos a támadósorunk finoman fogalmazva foghíjas volt, alig maradt bevethető csatárunk, így tudtuk, hogy a védekezésünkön lesz a fő hangsúly. Azt hiszem, ezt megoldottuk. El kell ismernem, hogy nem volt közönségszórakoztató mérkőzés. Ilyenkor mondják, hogy taktikai csata dúlt a pályán. Számunkra minden pont fontos, az volt a lényeg, hogy a jó formában lévő MTK-tól se kapjunk ki. Természetesen szeretnénk felfelé nézni a tabellán. Szombaton az egyre acélosabban futballozó Diósgyőrt fogadjuk Sopronban, az sem lesz könnyebb meccs ennél.

GYIRMÓT–VIDEOTON 0–1

GYÖRÖK TAMÁS, a Gyirmót edzője (Urbányi István vezetőedző eltiltást kapott, ezért nem nyilatkozott a hivatalos sajtótájékoztatón): – Mi volt az oka az első félidei gyámoltalan futballnak? Nem akartunk fejjel menni a falnak, hiszen a Videotont nem csak remek labdarúgók alkotják, de nagyszerű csapat is. Ezért döntöttünk úgy, hogy változtatunk a hadrenden és öt védővel állunk fel. Ettől még lehetett volna aktívabb a támadójáték. Rendkívül sok energiát emésztett fel, hogy a Videoton játékát semlegesítsük, és a támadásokra már nem jutott erő. Viszont elértük, hogy csak tizenegyesből tudott gólt szerezni a bajnoki címre is esélyes együttes. Mitől változott meg a második félidőben a csapat játéka? Attól, hogy az első félidővel ellentétben jóval több futballista kapcsolódott be a támadásokba, és persze Novák Csanád mozgékonysága is több veszélyt jelentett a Videoton kapujára. Sajnos csak helyzetekig jutottunk el, gólt nem rúgtunk.

HENNING BERG, a Videoton vezetőedzője: – A korábbihoz képest több játékosunk is hiányzott, volt, aki eltiltás miatt, de akadtak, akiket pihentetni akartam. És az is igaz, hogy az öt védővel felálló Gyirmót ellen kipróbáltunk egy másféle taktikát. El kell ismerni, hogy a Vasas ellen sokkal jobban futballoztunk, mégis kikaptunk, ezért most a legfontosabb az volt, hogy megszerezzük a három pontot. Sikerült, így az eredménnyel elégedett lehetek. Sajnálatos, ami a kéztörést szenvedő Kovács Istvánnal történt. Korábban kevés lehetőséget kapott, mert a mai Videotonba rendkívül nehéz bekerülni. Élt a lehetőséggel, szerintem jól játszott a fájdalmas balesetig. Géresi Krisztián sokat dolgozott, jól játszott, ám jóval több potenciál van benne.

PAKS–FTC 3–1

TOVÁBBI MESTERMÉRLEGEK A KEDDI MECCSEKRŐL

VASAS–ÚJPEST 2–3

DVTK–HONVÉD 2–0

NB I, 2016–2017, 26. FORDULÓ
ÁPRILIS 11., KEDD
HELYSZÍN
JÁTÉKVEZETŐ
Vasas FC–Újpest FC 2–3
Budapest, Bozsik József Stadion Andó-Szabó Sándor
Diósgyőri VTK–Bp. Honvéd 2–0
Mezőkövesd, Városi StadionBognár Tamás
ÁPRILIS 12., SZERDA
MTK Budapest–Haladás 0–0
Budapest, Új Hidegkuti Nándor StadionSolymosi Péter
Mezőkövesd–Debreceni VSC 2–1
Mezőkövesd, Városi StadionVad II István
Gyirmót FC Győr–Videoton FC 0–1 Győr, Alcufer StadionSzőts Gergely
Paksi FC–Ferencváros 3–1
Paks, Városi Stadion Kassai Viktor
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA
AZ ÁLLÁS
1. Videoton FC 26 14 6 6 51–22 +29 48
2. Budapest Honvéd 26 14 5 7 39–25 +14 47
3. Vasas FC 26 12 5 9 41–30 +11 41
4. Ferencvárosi TC 26 10 9 7 41–34 +7 39
5. Paksi FC 26 9 11 6 32–28 +4 38
6. Szombathelyi Haladás 26 10 6 10 32–34 –2 36
7. Újpest FC 26 8 11 7 39–39 0 35
8. Mezőkövesd Zsóry FC 26 9 7 10 29–37 –8 34
9. Debreceni VSC 26 8 6 12 30–35 –5 30
10. MTK Budapest 26 7 9 10 20–28 –8 30
11. Diósgyőri VTK 26 8 4 14 32–49 –17 28
12. Gyirmót FC Győr 26 4 7 15 13–38 –25 19
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik