Honvéd: ukrán középpályás és szerb hátvéd érkezett

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.01.11. 17:22
null
Olekszandr Petruszenko volt a kispestiek első téli igazolása (Fotó: honvedfc.hu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd FC szerződtette az ukrán élvonalbeli FK Minaj középpályását, Olekszandr Petruszenkót és a szerb Szuperligában szereplő Topolya hátvédjét, Marko Petkovicsot – közölte a kispestiek hivatalos honlapja.

 

A 23 esztendős Olekszandr Petruszenko a Dinamo Kijev akadémiáján nevelkedett, majd a kék-sárgák tartalékcsapata után a Hirnik-Szporthoz igazolt, az elmúlt egy évben pedig az FK Minajban szerepelt.

„Szeretném megköszönni a bizalmat, hálás vagyok a lehetőségért, a célom, hogy bizonyítsam, nem véletlenül választott engem a Honvéd. Ez az első, hogy idegenlégiósként teszem próbára magam, nagy lépés a karrieremben. Várom már, hogy találkozzak a társakkal, a vezetőedzővel, és hogy az edzéseken, illetve a meccseken megmutathassam, mire vagyok képes” – mondta szerződése aláírását követően a Honvéd honlapjának Olekszandr Petruszenko.

Az ukrán játékos érkezésének közlését követően nem sokkal egy szerb igazolást is bejelentett a Honvéd. A pályafutását az OFK Beogradban kezdő jobbhátvéd, Marko Petkovics korábban szerepelt az U19-es és az U21-es Európa-bajnokságon, és 20 esztendősen igazolt Szerbia egyik legnagyobb klubjához, a Crvena zvezdához, ahol négy idényt töltött el. Ezt követően a Szpartak Moszkvához ment, amelynek színeiben a Bajnokok Ligája csoportkörében is pályára lépett, majd az elmúlt másfél évben a Topolya játékosa volt.

„A Honvéd egy gazdag történelemmel, remek lehetőségekkel bíró klub, örömmel írtam alá a szerződésemet az együttessel. Remek körülmények fogadtak a csapat edzőközpontjában, láttam a stadiont is, nagyon szép a létesítmény, a célom, hogy segítsek a Honvédnak a minél jobb tavaszi szereplésben. Természetesen Nenad Lukiccsal is beszéltem a megállapodás előtt, dicsérte a Honvédot, izgatottam várom az új kihívást a karrieremben” – nyilatkozta a honvedfc.hu-nak Marko Petkovics.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL

Érkezők: Marko Petkovics (szerb, Topolya – Szerbia), Olekszandr Petruszenko (ukrán, FK Minaj – Ukrajna)
Kölcsönbe érkezők: –
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Holender Filip (Partizan Beograd – Szerbia),Samuel Asamoah (ghánai, U Craiova – Románia),
Távozók: Eppel Márton (DVTK), Mohamed Mezgrani (belga-algériai, Puskás Akadémia)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Talys Oliveira (brazil, NK Osijek – Horvátország, onnan Pafosz – Ciprus)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Balogh Norbert, Zinédine Machach (francia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik