Honvéd: Tam Courts lett a kispestiek vezetőedzője

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2022.06.15. 18:39
null
Kép: <a href="https://www./hirek/tam-courts-a-budapest-honved-uj-edzoje/2022-06-15"><strong>honvedfc.hu</strong></a>
A skót Tam Courts váltja a szerb Nebojsa Vignjevicset a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd kispadján, jelentette be a csapat hivatalos honlapja.

 

A Sky Sports kedden adta hírül, hogy új kihívásokat keresve távozott a 40 éves skót vezetőedző, Tam Courts a Dundee Unitedtől, miután a klubbal elérte az utóbbi kilenc év legjobb eredményét.

Courts ugyanis az Európa-konferencialigába vezényelte együttesét, a bajnokságban pedig az igen előkelő negyedik helyre futottak be, a Celtic, a Rangers és Hearts mögé.

Nem sokat kellett várni arra, hogy magyar vonatkozást kapjon a hír, és kiderüljön: a szakember az NB I felé vette az irányt – ahogyan arról az NS elsőként beszámolt.

Courts neve már a múlt héten felmerült a Honvéd kapcsán.

„Nagyon örülünk, hogy Kispestre tudtuk csábítani Thomast – nyilatkozta Chris Docherty, a Budapest Honvéd sportigazgatója a honvedfc.hu-n. – Ő olyan edző, akiben hatalmas potenciál van, több nívós európai és angol klub is versengett a kegyeiért, így különösen nagy dolog, hogy meg tudtuk győzni arról, hogy sikeres lehet a Honvéd az irányításával.”

„Tudom, hogy ebben az országban milyen nagy hagyománya van a labdarúgásnak, ahogyan azt is, hogy a kispestiek tűzön-vízen keresztülmennének a csapatukért, én pedig olyan típusú edző vagyok, aki akkor ér el igazi sikereket, ha olyan emberek veszik körül, akik ezzel a szenvedéllyel állnak a futballhoz – mondta ugyanott a kispestiek új mestere, az edzőóriások nyomába lépő Tam Courts. Szeretném, ha a szurkolók újra büszkék lehetnének a klubra, hogy egy olyan csapatot lássanak, amely mindent megtesz a pályán a győzelemért, és remélhetőleg teljesítmény és eredmény is párosul majd ezzel. Az edzőközpont remekül felszerelt, a stadion pedig gyönyörű, minden körülmény adva van ahhoz, hogy a Honvéd sikeres legyen, én pedig nagyon izgatott vagyok, hogy tagja lehetek ennek a klubnak.”

Az 1981-ben született Courts fiatalon nagyreményű középhátvédnek számított, de a Livingston FC-ben nem tudott befutni, és aztán csak kisebb csapatokig jutott. Két klubban is együtt futballozott a nála három évvel fiatalabb öccsével, Conraddal, majd szinte egyszerre vonultak vissza 2018-ban, illetve 2019 legelején.

Tam Courts kipróbálta magát játékos-menedzserként a negyedosztályú Kelty Heartsnél, 2020-ban csatlakozott a Dundee Unitedhez, ahol előbb az utánpótlás vezetője lett, majd az előző szezonban már vezetőedzőként bizonyíthatott.

„Tizenhat akadémista is lehetőséget kapott az együttesben, kétszer is megdöntve az idény során az élvonalban bemutatkozó legfiatalabb játékos rekordját” – tette hozzá a Honvéd honlapja.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Christian Gomis (szenegáli-francia, PFK Lokomotiv Plovdiv – Bulgária)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérhetnek: Bocskay Bertalan(Topolyai SC – Szerbia),Horváth András (Budafoki MTE), Horváth Milán (BFC Siófok),Kocsis Dominik (Diósgyőri VTK), László Dávid (Budafoki MTE), Soltész Dominik (Debreceni VSC), Tóth-Gábor Kristóf (Szombathelyi Haladás)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:
Távozók: Balogh Norbert (FC DAC 1904 – Szlovákia, kölcsön után végleg), Májer Milán (Zalaegerszegi TE FC, szabadon igazolhatóként), Baráth Botond (lejár a szerződése), Nagy Gergő (lejár a szerződése), Bőle Lukács (lejár a szerződése), Artur Craciun (lejár a szerződése), Dusan Pantelics (lejár a szerződése)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Dejan Drazsics (szerb, Slovan Bratislava – Szlovákia), Mohammed Kadiri (ghánai, Dinamo Kijev – Ukrajna), Zinédine Machach (francia, Napoli – Olaszország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik