Honvéd: Nemigen tudtam kezelni ezt a helyzetet – Szendrei

Vágólapra másolva!
2021.05.23. 13:29
null
Szendrei Norbert harcosabb Honvédot vár az új idényben (Fotó: Szabó Miklós)
A legutóbbi idényben két gólt és egy gólpasszt jegyző Szendrei Norbert sokkal többet várt önmagától, de bízik benne, erőt ad nekik, hogy visszatérhetnek a Bozsik Arénába.

 

Labdát sem akart látni – Szendrei Norbert, a Bp. Honvéd 21 esztendős középpályása a pihenő első időszakában a teljes kikapcsolódásra esküdött.

„Elutaztam Nyíregyházára, a szülővárosomba, s tervezzük, hogy néhány napot Siófokon, a Balatonnál töltünk – mondta lapunknak a kispestiek játékosa. – De már hiányzik a labda, hamarosan biztosan előkerül, és ahogyan közeledik a felkészülés június tizedikei nyitánya, úgy kell egyre többet futnunk, mozognunk, készülnünk.”

Kemény időszakot tudhat maga mögött a klub és Szendrei Norbert is, az egész előző idényben – óriási meglepetésre – a kiesés elkerüléséért harcolt a Honvéd.

„Fiatal vagyok, így nemigen tudtam kezelni ezt a helyzetet, ami talán nem is meglepő annyira, hiszen korábban sohasem kerültem ilyen szituációba – aztán ahogyan telt az idő, nekem is meg kellett értenem, hogy óriási a baj. Utólag azt mondom, sokat tanultam az időszakból, mentálisan fejlődtem. De még egyszer ne kelljen átélni! Hiszen amikor úgy lépünk pályára, hogy minden pont életbevágó, a legegyszerűbb megoldásokat választja az ember, mivel tudja, ha kicsit rizikósabban futballozik és hibázik, kiesést jelenthet. Így viszont kicsit »lebutítottá« vált a játékom, amit sajnálok, de nem lehetett mit tenni. Az elmúlt egy évre szomorúan emlékszem vissza, hiszen a Honvéddal gyengén és csalódást keltőn szerepeltünk, és az U21-es, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságon az utolsó helyen, pont nélkül végeztünk a csoportunkban, azt is borzalmas volt megélni.”

Viszont pozitívabban látja a jövőt – bízik benne, hogy a dobogót is megcélozhatja a csapat a következő egy évben.

„Biztosan lesz változás a keretünkben, ez akkor is így lenne, ha bajnokságot nyertünk volna. A célunk nem lehet más, mint hogy minél előrébb végezzünk, igaz, így vágtunk neki az előző idénynek is, aztán látjuk, mi sült ki belőle... Jó lenne már érmet szerezni, a Magyar Kupában pedig el akarunk jutni a döntőig. Ami engem illet, egy éve azt mondtam, akkor lennék elégedett, ha szerzek öt gólt és adok öt gólpasszt, nos, ebből két gól és egy gólpassz lett. Sokkal többet vártam önmagamtól, az éves produkcióm kevés lesz a folytatásban. Ha megint nem sikerül elérnem a célom, el kell gondolkodnom, miben hibázom...”

Sokat segíthet a Honvédnak, hogy csaknem három év után visszatér a Bozsik Arénába – Szendrei Norbert már pályára léphetett tétmérkőzésen az új létesítményben, a románok elleni U21-es Eb-csoportmérkőzésen (1–2).

„Márciusban még üres lelátók előtt játszottunk, de így is felemelő, csodás érzés volt, főleg nekem, kispesti érzelmű játékosnak. A stadion impozáns, a gyep kifogástalan, biztos vagyok benne, hogy otthon sokkal jobban teljesítünk, mint az MTK-pályán, albérletben. Végre hazatérünk, szurkolóink katlant varázsolnak majd a Bozsikban!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik