A Mezőkövesd alaposan megfricskázta a Honvédot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.14. 17:56
null
Szántai Levente remekül védett, nem adott esélyt a Honvéd-támadóknak (Fotó: Czerkl Gábor)
A labdarúgó NB I. 7. fordulójában a vendég Mezőkövesd taktikus játékkal elvitte a három pontot a Bozsik Stadionból egy olyan meccsen, amelyen igazán nagy helyzete nem volt a Honvédnak. Ezzel a győzelemmel a kövesdiek megelőzték a tabellán a kispestieket.

Az NB I történetében először játszott egymással a Honvéd a Mezőkövesd ellen, és igencsak szüksége volt a győzelemre, ha fel akart zárkózni az élmezőnyhöz. A vendégek előtt viszont az volt a tét, hogy győzelmükkel megelőzhetik a Honvédot, és elkerülhetnek a „veszélyes” zónából.

A Honvéd mindjárt a kezdés után magához ragadta a kezdeményezést, egyre-másra indultak a támadások a Mezőkövesd kapujára. A hazaiak lényegében beszorították a vendégeket, akiknek azonban jól zárt a védelmük, és ha már az sem segített, még mindig ott volt Szántai Levente.

Hiába reménykedett ezekben a percekben Véber György, hogy fiai elrontják a Honvéd játékát, a mérkőzés előtti nyilatkozatában fejtegetett igényeit nem láthatta vissza a játékosaitól. Gyors, rövid passzos futballra vágyott a szakvezető, de a kispestiek elég gyorsan elválasztották a labdától a sárga mezben játszó kövesdi játékosokat.

Az is igaz volt azonban, hogy bár a hazaiak veszélyesebbek voltak az első 25 percben, olyan igazán nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A szomorú őszi időben legalább abban nem volt hiba, hogy élénken mozogtak a főszereplők a gyepen.

Aztán a 29. percben teljesen váratlanul vezetést szerzett a Mezőkövesd. Harsányi húzta meg a jobb oldalon, középre játszott, Kemenes rosszul nyúlt a labdához, kiperdült a kezéből a labda, és a lendületből érkező Pilibaitis két lépésről a Honvéd kapujába vágta a labdát. 0–1

Meglepő gól volt, főleg annak a tükrében, hogy a Honvéd a legutóbbi hét hazai meccséből haton gólt sem kapott.

Nem változott a játék képe, a hazaiak támadtak, kisebb helyzeteik is voltak, de a „matyóföldi” védelem biztosan állt a lábán. A legnagyobb Honvéd-helyzet akkor adódott, amikor a 35. percben Alcibiade ívelt be szabadrúgást a tizenhatoson belülre, a kitűnően csavarodó labdát Diarra megcsúsztatta, éppen az ötösön ólálkodó Testardi elé, aki azonban nem tudta bevenni a kaput, mert Szántai önfeláldozó vetődéssel szögletre mentett előle.

Az első félidőnek úgy lett vége, hogy hiába játszottak a piros-feketék mezőnyfölényben, a gólt a Mezőkövesd szerezte, ezért megérdemeltnek volt mondható a vezetése. 0–1

A második félidő úgy indult, ahogy az első abbamaradt. Támadott a Honvéd, de az igazi gólhelyzet nagyon hiányzott a játékából. Aztán ahogy lenni szokott, egy védelmi hiba elég volt a Mezőkövesdnek, hogy növelje az előnyét.

Az 57. percben Balajti ugrott ki a tizenhatoson belül, elhúzta a labdát Kemenes mellett, de már nagyon kisodródott, ennek ellenére mégis kapura lőtt. A gólvonalon álló Ignjatovics mentett ugyan, de a labda éppen Harsányi elé pattant, aki 8 méterről bevágta a Honvéd kapujába a labdát. 0–2

Marco Rossi hiába próbálkozott cserékkel frissíteni, a játék képe mit sem változott, a Mezőkövesd taktikusan játszott, és jól védekezett. A kispestiek jobb híján távoli lövésekkel kísérleteztek, de semmilyen eredménnyel. Ha véletlenül eljutott a labda a Mezőkövesd kapujáig, Szántai elhárította a veszélyt.

A Mezőkövesd végül teljesen megérdemelten verte meg a Honvédot idegenben, mert valóban jól szervezte meg a védekezését, és ezzel szinte megfojtotta a hazaiak támadóit. Azt nem lehet mondani, hogy sok helyzete lett volna a vendégeknek, de ami volt, azzal jól sáfárkodtak a sportszerű mérkőzésen.



LABDARÚGÓ NB I
7. FORDULÓ

Budapest Honvéd–Mezőkövesd 0–2 (0–1)
Budapest, Bozsik József Stadion, 18.00 óra. Vezette: Bognár
Gólszerző: Pilibaitis (29.), Harsányi (57.)

ÉLŐ, SZÖVEGES TUDÓSÍTÁS
JEGYZŐKÖNYV


NB I, 7. FORDULÓ – PROGRAM
Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
Szeptember 13., péntek
19.00 MVM Paks–Kaposvári Rákóczi 2–0
Farkas Ádám
Szeptember 14., szombat
14.00 Újpest FC–Szombathelyi Haladás (M1)
Erdős József
16.00 KTE-Phoenix Mecano–Pécsi MFC
Becséri Dániel
16.00 Puskás Akadémia FC–Diósgyőri VTK (Sport1)
Solymosi Péter
18.00
Budapest Honvéd–Mezőkövesd (Sport1) Bognár Tamás
20.00Lombard Pápa–Ferencváros (Sport1)
Kassai Viktor
Szeptember 15., vasárnap
16.30 Debreceni VSC-Teva–Videoton FC (M1) Vad II István
18.30 MTK Budapest–Győri ETO FC (Sport2)
Andó-Szabó Sándor

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik