Honvéd: Messi mögött 3. az Aranycipő-versenyben – Kispesten edz?

Vágólapra másolva!
2019.01.15. 11:24
null
Zakaria Beglarisvili Észtországban termeli a gólokat (Fotó:jalgpall.ee)
Kedd reggel George F. Hemingway beszélt arról a videóblogjában, hogy hamarosan szerződtetnek egy támadó középpályást, kölcsönbe, aki már a csapattal edz. A Nemzeti Sport Online úgy tudja, jó eséllyel a grúz Zakaria Beglarisviliről lehet szó, aki jelenleg az észt Flora Tallinn játékosa és 30 góljával 3. helyen áll az európai Aranycipő-versenyben.

 

Egyelőre meg nem erősített értesüléseink szerint egy grúz gólzsák, Zakaria Beglarisvili lehet a Honvéd új szerzeménye.

A tervezett új igazolásról reggel George F. Hemingway, a Honvéd tulajdonosa beszélt a Digi Sporton vezetett videóblogjában.

„Egy olyan fiatal irányító középpályást igazolunk, aki segíthet nekünk. A nyárig kölcsönbe érkezik, mert sokat kellett volna fizetni érte a végleges szerződtetéséhez. Ma vesz részt orvosi vizsgálaton, utána ír alá, ő is jön velünk Törökországba – fogalmazott Hemingway, aki további kiszemeltekről is beszélt. – Van egy jobb oldalon bevethető játékos is, aki próbajátékra érkezik, ő is utazik az edzőtáborba. Két másik játékost is nézünk, az egyikük egy hagyományos kilences, akinek meggyőző az előélete.”

A Nemzeti Sport Online úgy értesült, egy grúz támadó középpályás csatlakozott a Honvédhoz, és jó eséllyel Zakaria Beglarisviliről lehet szó, aki 2018-ban 36 bajnokin 30 gólt és 24 gólpasszt jegyzett a Flora Tallinnban, ezzel pedig jelenleg 3. helyen áll az európai Aranycipő-versenyben. Mint arról ma beszámoltunk, a listát egy bizonyos Lionel Messi vezeti (FC Barcelona), a 2. az észt élvonal gólkirálya, a 31 gólos Liliu (Nomme Kalju), míg a 3. helyen Beglarisvili mellett holtversenyben szerepel a volt újpesti Mbaye Diagne is.

A 28 éves Beglarisvili korábban megfordult az Ajax akadémiáján, az U19-es csapatban futballozott, de játszott hazájában, Grúziában is, 2020-ig köti a szerződése Tallinnba. A grúz támadó középpályáson kívül egyébként egy algériai jobbhátvéd is feltűnt a tréningen, de róla nincs bővebb információnk.

A Honvédot megkerestük a tervezett új igazolással kapcsolatban, aki a fentiek alapján ma vesz részt orvosi vizsgálaton, de későbbre ígértek tájékoztatást.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Zakaria Beglarisvili (grúz, Flora Tallinn – Észtország)
Távozók: Baráth Botond (Sporting Kansas City – Egyesült Államok, szabadon igazolhatóként), Deák István (szerbiai, szabadon igazolható), Hidi Patrik (szabadon igazolható – érdeklődnek iránta: Lengyelország), Holdampf Gergő (Szombathelyi Haladás, szabadon igazolhatóként), Tomás Pilík (cseh, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: 1. FK Príbram – Csehország)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Gróf Dávid (Egyesült Államok, Törökország), Pölöskei Zsolt (átadólistán)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik