Honvéd: Harcosok vagyunk, de hogy ez mire lesz elég, csak a Jóisten tudhatja… – Pisont

Vágólapra másolva!
2021.01.11. 07:28
null
Pisont István azt is elmondta, milyen posztokon kell még erősíteniük (Fotó: Meder István)
Pisont István, a Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt arról, miként élte meg, hogy a kinevezése előtt a vezetők több edzővel is tárgyaltak, de szóba került a játékrendszer és Molly kutya is.

 

– Milyen érzés úgy ülni a kispadon, hogy nem megbízott, hanem vezetőedző?
– Hasonló, mint eddig, nagy különbséget nem érzek – mondta a lapunknak adott interjúban Pisont István, a Bp. Honvéd vezetőedzője. – Először tavaly tavasszal vettem át a csapat irányítását Giuseppe Sannino búcsúja után, igaz, csak ideiglenesen. És aztán sikerült megnyernünk a Magyar Kupát. Másodszor jó egy hónappal ezelőtt, Bódog Tamás távozásakor kértek fel ismét a vezetők, az év utolsó négy bajnokiján ültem a kispadon. Szereztünk hét pontot, összességében jól szerepeltünk, s úgy döntött a vezérkar, hogy hosszabb távon is nekem szavaz bizalmat.

– Nem esett rosszul, hogy a vezetőség jó néhány trénerrel tárgyalt a téli szünetben, de miután egyik edzővel sem vergődött zöld ágra, végül önt nevezték ki?
– Nem foglalkoztam ezzel, az újságból értesültem arról is, hogy kikkel beszélgethettek a vezetők. Azt kértem tőlük, amikor karácsony után visszatérek és leülünk tárgyalni, nem számít, miként döntenek, hogy bennem vagy másban bíznak, a lényeg, ha rám voksolnak és megegyezünk, azután teljes mellszélességgel álljanak ki mellettem. Ez történt! Ami nagyon jólesett, de nem én vagyok a középpontban – a lényeg a Budapest Honvéd. Itt nem számít az egó, a hiúság, csak a Kispest. Imádom a Honvédot, hű vagyok hozzá, csakis azért dolgozom, hogy előrelépjünk a tabellán. Más nem számít.

– Kétségtelen, a csapat gyengén szerepel, a tizedik a tabellán, két ponttal megelőzve a már kieső helyen álló Budafokot – min múlhat a bennmaradás?
– A jó kezdés létfontosságú, megalapozhatja a következő heteket. A stabilitás kötelező. Öröm, hogy Baráth Botond például válogatott formában futballozik, noha a ZTE ellen öt sárga lapos eltiltása miatt biztosan nem léphet pályára, ráadásul most sérüléssel is bajlódik. Az idény elején még akadozott a játéka, de ez természetes, hiszen rengeteg időt hagyott ki, de amióta utolérte magát, szinte hiba nélkül hozza le a meccseket. Fontos, hogy már senki se essen ki a keretből, kerüljön el minket sérülés és vírus egyaránt, akkor szépen lassan felzárkózhatunk a középmezőnyhöz. És az is kell, hogy a szerencse mellettünk álljon…

– Milyen poszton kell még erősíteniük?
– Jobb oldali védőt hoznunk kell, és a középpályára is keresünk játékost.

– Mivel Mohamed Mezgrani, az egyetlen jobb oldali védő hetekre kidőlt, ki oldhatja meg ezt a problémát?
– Próbáltuk Szendrei Norbertet és a szombati, ETO FC Győr elleni felkészülési mérkőzésen Bocskay Bertalant és Lukács Dánielt is azon a poszton, egyelőre kérdés, ki pótolhatja Mezgranit. Ha nem érkezik senki, házon belül kell megoldanunk a helyettesítést.

– A három belső védős szisztéma marad a folytatásban is?
– Azért más játékrendszert is gyakorolunk, működhetne a négy–három–hármas vagy a négy–kettő–három–egyes felállási szisztéma is. Még akad kérdés, de hamarosan döntenünk kell.

– Egyelőre egy játékos, Bőle Lukács érkezett: hol kaphat szerepet az alapvetően szélső játékos? Hiszen a három–öt–kettes hadrendben ez a poszt „nem létezik.”
– Igen, ez így van, de a támadóharmadban több helyen is játszhat, széles a skála, ezért nem aggódom. A leglényegesebb, hogy minél előbb érje utol magát, hiszen több mint fél éve nem lépett pályára tétmérkőzésen. Néhány napja edz velünk, már most látszik, technikailag rendkívül képzett labdarúgóval erősödtünk. A tervek szerint a szerdai, Újpest elleni edzőmeccsen már láthatjuk, szeretnénk minél több időt adni neki.

– Ha előretekernénk az időt, mit látna május elején, amikor véget ér a bajnokság?
– Nehéz kérdés. Úgy érzem, jó irányba halad a csapat, nagy küzdők, harcosok vagyunk, de hogy ez mire lesz elég, csak a Jóisten tudhatja…

– A stressz, a kiélezett csata tavasszal is garantálva van – hogyan töltődik fel, honnan merít energiát?
– Pestszentlőrincen lakunk, a közeli erdőbe járok futni, gondolkodni, a lelki egyensúlyt megtalálni. Az őszi és a téli erdőnél szebb nincs a földön, a csöndet és a tiszta levegőt magadba szívni maga a mennyország. Jön velem a kutyánk is, a hároméves golden retriever, a neve Molly. Dobom neki a labdát, játszunk, futkározunk, élvezzük minden percét az így eltöltött időnek. Energiával telve térek vissza az erdőből – szükségünk is lesz az erőre, kemény hónapok várnak ránk.

TÉLIJÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:Bőle Lukács(szabadon igazolható, legutóbb az FTC kölcsönjátékosaként ZTE)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek:Erdei Gábor(III. Kerület), Boban Nikolov (északmacedón, Mol Fehérvár), Dusan Pantelics (szerb, szabadon igazolható, legutóbb Radnicski Nis – Szerbia)
Távozók:Kálnoki-Kis Dávid(ZTE FC – szabadon igazolhatóként), Ugrai Roland(szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Tóth-Gábor Kristóf (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

A BUDAPEST HONVÉD FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete
:január 4.
Edzőtábort nem terveznek.
Felkészülési mérkőzések
Január 9.:Bp. Honvéd–ETO FC Győr(NB II) 1–0 (Kamber)
Január 13., 11.00:Bp. Honvéd–Újpest FC
Január 16., 11.00:MTK Budapest–Bp. Honvéd

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik