Honvéd: „Ha mindig idegenben kell játszani, hamar rossz vége lehet az El-nek”

Vágólapra másolva!
2020.07.15. 20:37
Mint arról beszámoltunk, a Budapest Honvéd hivatalos sajtótájékoztatót tartott, amelyen először vehetett részt Bódog Tamás, az új vezetőedző, valamint Zsótér Donát, aki 2017 után tért vissza a kispesti csapathoz. A sajtótájékoztató után az esemény főszereplői az NSO Tv-nek nyilatkoztak.

„Azok a lehetőségek, amelyek nekem voltak, ott a bajnokságok még zajlottak, két-három forduló volt hátra mindegyikből. Nem maradt sok időm dönteni, amikor megkeresett a klub, hiszen a felkészülés már elkezdődött” – nyilatkozta Bódog Tamás az NSO Tv-nek.

A vezetőedző elárulta, már volt olyan játékos, aki akkor képben volt a csapatnál, amikor ő még Kisvárdán dolgozott. Ugyanakkor, amint a Honvédhoz szerződött, egyeztetett a kiszemelt játékosokról, és olyan keret alakult ki Kispesten, amely ütőképes lehet az NB I-ben. Hozzátette, az El-ben való meneteléshez szerencse is kell, hiszen egy mérkőzésen múlik majd minden.

„Az Európa-ligában egy mérkőzés fogja eldönteni a továbbjutás sorsát, ez alakulhat jól is, rosszul is. Ha peched van, és mindig idegenben kell játszanod, hamar rossz vége lehet a történetnek, de ez igaz fordítva is. Bízom benne, hogy sok munkával, jó felkészítéssel messzire jutunk majd” – tette hozzá Bódog.

Zsótér Donát két nappal azelőtt, hogy aláírt a Honvédhoz, még elbúcsúzott az Újpesttől. A 24 éves középpályás hosszú levélben köszönt el korábbi csapatától, ám egy sejtelmes mondatot is belecsempészett.

„Nincs semmi, amit ki kellene fejtenem. Minden benne volt abban a levélben. Aki tud a sorok között olvasni, az tudja, miről beszélek. Többen megszólaltak már, amikor eljön az ideje, én is meg fogok – de inkább a jövőre tekintenék.”

A fiatal középpályás elmondta, a Honvéd már régóta érdeklődött iránta, ő pedig nem hezitált sokat. Azt is reméli, hogy régi-új csapatával jól fog szerepelni, s olyan vezéregyéniség is lehet majd, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya is felfigyel rá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik