Honvéd: Giuseppe Sannino megszólalt távozása után

Vágólapra másolva!
2020.04.13. 08:35
null
Sannino 296 napig dirigált a Honvédnál (Fotó: Török Attila)
Március közepén távozott a Budapest Honvéd vezetőedzői posztjáról a tavaly május végén kinevezett olasz vezetőedző, Giuseppe Sannino, miután a koronavírus-járvány miatt karanténba került, s csapata utolsó négy bajnokiján két pontot és 2–10-es gólkülönbséget mutatott fel – igaz, közben a Magyar Kupában továbbjutott a negyeddöntőből a Paks ellen.

 

Giuseppe Sannino vezetőedzővel március közepén közös megegyezéssel bontott szerződést a Honvéd, miután a kispestiek a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésükön két döntetlen mellett két vereséget szállítottak, és a csapat 2–10-es gólkülönbséggel rukkolt elő. Ráadásul az olasz szakember akkor már túl volt egy kéthetes karanténon a koronavírus-járvány miatt.

„Az első karantén idején a segédedzőm haza akart menni a családjához Bergamóba, és miután a szerződésbontás megtörtént, a kapusedzőm is a családjához utazott, Szerbiába, majd még a határok lezárása előtt én is hazatértem, de újfent karanténba kerültem két hétre. Az első izolációs időszak alatt igazából semmit nem tudtunk csinálni, sem edzést vezetni a csapatnak, sem mást, de akkor még nem mentettek fel, vagy távolítottak el a Honvédtól” – idézte a szakembert a tuttomercatoweb.com.

Sannino egyébként tőle szokatlanul hosszú ideig ült a kispestiek kispadján: a transfermarkt.de adatai szerint 296 napot töltött a csapatnál, s ilyesmi ezt megelőzően legutóbb a 2011–2012-es idényben a Siena edzőjeként fordult vele elő.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik