Honvéd: „Az edző és a csapat közötti kommunikáció nem igazán működött”

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.12.09. 20:29
null
Urbányi István elmondta, miért döntöttek Bódog Tamás leváltása mellett (Fotó: Földi Imre)
Urbányi István, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd sportigazgatója a klub hivatalos honlapjának elmondta, hogy a vezetőség miért döntött az edzőváltás mellett.

 

Mint ismert, a labdarúgó NB I-ben az utolsó helyen álló Budapest Honvéd vasárnap, az MTK-val játszott 2–2-es döntetlen után menesztette Bódog Tamás vezetőedzőt. Hétfő délelőtt aztán a kispesti klub hivatalos honlapján jelentette be, hogy „a következő fordulókban Pisont István irányítja” a csapatot.

A váltással kapcsolatban szerdán megszólalt Urbányi István, a piros-feketék sportigazgatója.

„Amikor leültünk Tamással tárgyalni, örült a Honvéd megkeresésének. Sem a kerettel, sem a stáb összetételével kapcsolatban nem volt kifogása. A megbeszéléseken azt mondta, hogy a csapatban van potenciál, a stáb megfelelő és gólokat, letámadást, látványos focit ígért. Érkeztek az új igazolások is, például Tamás Krisztián, Baráth Botond, Zsótér Donát, Balogh Norbert, jó néhány fiatal magyar tehetség és a mali Boubacar Traoré, később csatlakozott Eppel Márton is. Aztán elindult a bajnokság, meglehetősen hullámzó játékkal. Volt néhány jó periódusunk, de a látványos játék, az eredményesség elmaradt. A meccshiánnyal küzdő játékosok nem fejlődtek eléggé, az edző és a csapat közötti kommunikáció nem igazán működött. A koronavírus második hulláma pedig tovább rontott a helyzeten. Mindezek együttesen vezettek a váltáshoz.”

Urbányi István (Fotó: honvedfc.hu)
Urbányi István (Fotó: honvedfc.hu)

A sportvezető elismeri, nem volt könnyű helyzetben Bódog, ám ő is felelős a kialakult helyzetért.

„Egy kupagyőzelmmel emlékezetessé tett tavaszi-nyári szezonzárásból minden csapat nagy reményekkel indulna neki a következő idénynek. Ez önmagában még nem jelenti azt, hogy a folytatás is hasonlóan eredményes lesz, de a nyári igazolások után mindenki bizakodó volt. Azt érzékeljük, hogy ez azóta sem változott, és mindenki arra vár, hogy mikor indul már be ez a csapat. A szezon előtt az volt a visszhang, hogy évek óta nem voltak ilyen kaliberű igazolások a Honvédnál, válogatott szintű játékosok érkeztek, és hogy végre van egy olyan játékosállomány Kispesten, amivel fel lehet venni a versenyt akárkivel az NB I-ben.”

„Tudjuk, hogy a tizenkét csapatos bajnokság sajátja, hogy jelenleg a Ferencváros és a Fehérvár kivételével mindenki a kiesés ellen harcol, és amelyik együttes ezt a legeredményesebben teszi, az végül dobogóra állhat. Az is tény, hogy ez egy kiszámíthatatlan és a vírushelyzet miatt példátlan év. Ráadásul voltak játékosok, akik hosszú kihagyás után érkeztek hozzánk. Mindezeket figyelembe véve nem volt könnyű helyzetben Bódog Tamás sem, mint ahogyan egyik NB I-es edző sincs – de hogy vannak játékosok, akik négy-öt hónap elteltével láthatóan rosszabb állapotban vannak, elsősorban mentálisan, mint amikor nyáron ide érkeztek, azért aligha a vírushelyzet felelős csak!”

Urbányi István szót ejtett a folytatásról is.

Tudjuk, hogy ez egy alakuló félben lévő keret, vannak posztok, amiket meg kell, és tervezünk is megerősíteni a tél, illetve nyár folyamán. Mindezzel együtt, hogy ez egy nagyobb lehetőségekkel bíró összetétel, mint a tavaszi volt, nos, azzal szinte mindenki egyetért. Ebben a szezonban a keret erőssége nem egyenesen arányos a tabellán elfoglalt helyezéssel, viszont a csapatjátékunk ettől függetlenül is csak rövidebb periódusokra, egy-egy félidőre állt össze, még az olyan meccseken is, amikor Diósgyőrben vagy Zalaegerszegen négy gólt szerezve nyertünk. Mindannyiunk számára fájdalmas az eddigi szereplés, rendkívül csalódottak, de azt is mondhatom, hogy mérgesek vagyunk a tabellán elfoglalt helyezés miatt. Tudjuk, hogy az őszi eredménytelenségnek számos oka van, amit elemeztünk már és még elemezni is fogunk. Előtte azonban négy kupadöntővel felérő mérkőzés vár még ránk.”

AZ NB I ÁLLÁSA
1. Ferencvárosi TC119224– 5+1929
2. Mol Fehérvár1264227–15+1222
3. Paksi FC1363424–20 +421
4. Kisvárda1263316–14 +221
5. Puskás Akadémia1361617–21 –419
6. MTK Budapest1354420–18 +219
7. Budafoki MTE1143414–17 –315
8. Zalaegerszegi TE1242621–22 –114
9. Újpest FC1233613–26–1312
10. Mezőkövesd1332810–19 –911
11. Diósgyőri VTK1231816–22 –610
12. Budapest Honvéd1224616–19 –310

Az 5. fordulóból – a Fehérvár és az FTC nemzetközi kupakötelezettsége miatt – elhalasztottKisvárda–Mol FehérvárésBudafoki MTE–Ferencvárosmeccset 2021. január 27-én játsszák.

A koronavírusos megbetegedések miatt a 10. fordulóból elhalasztottBudafoki MTE–Bp. Honvédés a 11. fordulóból elhalasztottÚjpest FC–Zalaegerszegi TE FCtalálkozót december 23-án rendezik.

A 2. fordulóból – az FTC nemzetközi kupakötelezettsége miatt – elhalasztottFerencváros–Diósgyőri VTKmérkőzés új időpontja még nem ismert.

Négy olyan csapat van(Paks, Puskás Akadémia, MTK, Mezőkövesd),amelynek nincs elhalasztott mérkőzése.

ADiósgyőr–Újpest(10. forduló) mérkőzés három pontját játék nélkül, 3–0-s gólkülönbséggel a DVTK kapta meg, mert az Újpest a koronavírus-fertőzések miatt nem tudott kiállni a meccsre (a diósgyőriek nem mentek bele a halasztásba).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik