Hatos! A ZTE elgázolta a Vasast a Fáy utcában

Vágólapra másolva!
2010.11.10. 18:54
null
A zalai támadógépezetet nem lehetett megállítani (Fotó: Németh Ferenc)
Egy mérkőzés is elég volt a Zalaegerszegnek, hogy eldöntse a továbbjutást a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében: a ZTE 6–0-ra kiütötte a Vasast a Fáy utcában a három gólt szerző Simon Attila vezérletével.

A szezonban eddig remek menetelést bemutató ZTE FC jó sorozata az Illovszky-stadionban sem szakadt meg: a zalaiak már a 14. percben előnybe kerültek. Horváth András ívelt középre, kavarodás után Ahmet Delic elé került a labda, az osztrák csatár pedig be is talált Végh Zoltán hálójába (0–1).

Tíz perc múlva Simon Attila növelte az előnyt, az egerszegi csatár 28 méterről, jobbal lőtt óriási gólt (0–2). Persze közben a Vasas is próbálkozott: Vlaszák Gézának az első félidőben Ferenczi István, Hrepka Ádám és Lázok János kísérletét is bravúrral kellett hárítania – a vendégek kétgólos előnnyel vonulhattak pihenőre.

Ha az angyalföldi szurkolók ekkor azt gondolták, csapatuknak rossz napjuk van, akkor a második félidőben látottakra lehet, hogy nem találtak megfelelő minősítő szót... A ZTE a 61. percben Djordje Kamber furcsa ívű, távoli fejesével növelte előnyét, majd egyre-másra vezette kontráit a szétesett Vasas-védelem mellett. A 66. percben jött a negyedik: egy bal oldali akciót követően Simon most közelről passzolt a kapuba – ugyanannyit ért, mint bombagólja.

Beliczky Gergő Miljatovic felrúgásával vezette le dühét (kapott egy sárga lapot ezért), ez viszont semmin nem változtatott: a ZTE azt csinált a Vasassal, amit akart. A hajrában egy gyorsan elvégzett szabadrúgásnál aludt el a hazai védelem, Simon Attila pedig megszerezte az ötödik zalai gólt – kiütés.

A Vasas-hívek szenvedéseinek még nem volt vége: a 87. percben Balázs Zsolt remekül ugratta ki Szalai Tamást, aki ismét megadásra késztette Véghet. 0–6! A végén a chilei játékvezető, Alvaro García Miguel vetett véget az angyalföldi kínoknak: lefújta a mérkőzést. A zalaegerszegiek kitűnő teljesítményt nyújtva gázoltak át a Vasason, mely történelme egyik legcsúnyább kupakudarcát könyvelhette el.

VASAS–ZTE 0–6
 
   

 

LABDARÚGÓ MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS

VASASZALAEGERSZEG   0–6 (0–2)
Illovszky-stadion, 500 néző. Vezette: Alvaro Garcia Miquel (Szpisják Zsolt, Vígh Tibor)
VASAS: Végh – Balog, Mileusznics, Arnaut, Katona – Mundi (Beliczky, 55.), Bakos (Loussaief, 80.), Pavicsevics (Dobrics, a szünetben), Hrepka – Lázok, Ferenczi. Vezetőedző: Komjáti András
ZTE: Vlaszák – Kocsárdi, Miljatovic, Varga, Illés (Kocsis, 76.) – Horváth A. (Barna, a szünetben), Kamber, Szalai – Cebara, Simon, Delics (Balázs, 58.). Vezetőedző: Csank János
Gólszerző: Simon (0–1) a 14., Kamber (0–2) a 18., Kamber (0–3) a 49., Simon (0–4) az 58., Szalai (0–5) a 82., Simon (0–6) a 85. percben
MESTERMÉRLEG
Komjáti András: – Mentálisan szétesett, a kupameccset szinte semmibe vevő csapat futott ki ezen a délutánon piros-kékben, pedig ezeket a játékosokat nem azért fizetik, hogy jól éljenek vagy jól érezzék magukat, hanem azért, hogy futballozzanak. Mindez, ami ma történt, méltatlan a Vasas hagyományaihoz, és egyáltalán a Vasas-mezhez.
Csank János: – Nagyon jó volt a pálya, a csúszós talaj kedvezett a mi gyors játékunkhoz, és nekünk ezen a napon valóban jól ment a játék. Az eredmény talán túlzó, hiszen a Vasasnak is voltak lehetőségei. De az angyalföldiek megkönnyítették a dolgunkat, hiszen támadtak, kinyíltak, óriási teret adva a mi akcióinknak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik