Halmai és Lisztes is játszott, a Ferencváros egy góllal kikapott lengyel ellenfelétől

R. Gy.R. Gy.
Vágólapra másolva!
2023.01.15. 14:51
null
Ezúttal nem jött össze a győzelem a Fradinak, Bonsu kezdett (Fotó: <a href="https://www.fradi.hu/" target="_blank">fradi.hu</a>)
A Ferencváros folytatta edzőmérkőzései sorát Spanyolországban, ahol az Augsburg elleni győzelem után gyengébb játékkal egygólos vereséget szenvedett a lengyel bajnokság 16. helyén álló Piast Gliwicétől.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FTC–Piast Gliwice (lengyel) 0–1 (0–1)
La Nucia (Spanyolország)
FERENCVÁROS:
Bogdán – Wingo (Halmai, 54.), S. Mmaee (Knoester, 37.), Kovacevic, Pászka – Esiti (Sigér, 65.), Vécsei, Auzqui – Lisztes (Haraisvili, a szünetben), R. Mmaee (Marquinhos, 79.), Bonsu Osei (Varga Z., 65.)
Gólszerző:Wilczek (18.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Ezúttal nem éppen a legerősebb összeállításában lépett pályára a Ferencváros a spanyolországi edzőtáborozás második edzőmeccsén, a lengyel Piast Gliwice ellen. Amúgy sem pörgött valami magas fordulatszámon a magyar bajnok, így a lengyelek lelkes játéka jobban érvényesülhetett.

Viszonylag korán, már a 18. percben vezetést szerzett Wilczek révén a Piast (0–1), amely az első félidőben jobban játszott, több helyzete volt, miközben a Ferencváros jószerivel el sem jutott a kapujáig.

A második félidőben sem változott a játék képe, többnyire a lengyeleknél volt a labda, értékelhető támadást a cserék ellenére egészen a 80. percig nem tudott felmutatni a Fradi, igaz, a lengyelek sem veszélyeztettek. Az unalmas találkozó a 82. percben élénkült meg, amikor Marquinhos fejese után a labda kijött a jobb kapufáról. Három perccel később megduplázhatták volna előnyüket a lengyelek, de Mucha kihagyta a ziccerét. 0–1

Folytatás hétfőn, 15 órakor a cseh Viktoria Plzen ellen.

 

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+1. perc: Vége a mérkőzésnek, nyert a Piast Gliwice. 0–1

89. perc: A szögletből nem lett semmi, de aztán jött egy újabb beadás a jobb oldalról, Marquinhos fejesét ütötte ki balra a lengyel kapus.

88. perc: Marquinhos elől vágták ki a labdát az utolsó pillanatban, FTC-szöglet jön.

85. perc: Jött egy lengyel kontra, Mucha ugrott ki a védők közül, elhúzta a kirontó Bogdán mellett is, de már kisodródott jobbra, így nem tudta belőni...

83. perc: Jön előre a Ferencváros, és az utóbbi három percben veszélyesebb, mint eddig az egész meccsen.

82. perc: KAPUFA! Halmai adott jobbról középre, jött egy fejes Marquinhostól, amely a jobb kapufáról lejött, de a közelben álló Haraisvili nem tudta bekotorni.

79. perc: Cserélt a Ferencváros, a szinte láthatatlanRyan Mmaee helyére jött Marquinhos.

77. perc: Szöglethez jutott az FTC a bal oldalról, és Knoester fejéről ment vagy egy méterrel fölé a labda.

72. perc: Elég kocogós az iram, ráadásul a lengyelek a saját térfelükön passzolgattak, majd gyors ellentámadásba mentek át, és csak üggyel-bajjal tudott felszabadítani a magyar bajnok védelme.

68. perc: Szöglethez jutott a Piast a jobb oldalról, a rövidre tartó labdát sikerült kivágni, de nem messzire, viszont a lengyelek újabb beadása már eredménytelen volt.

65. perc: Esiti helyett Sigér, Bonsu Osei helyett Varga Zétény a Fradiban.

62. perc: Továbbra sem sikerült helyzetbe kerülnie az FTC-nek, az imént Pászka beadását fogta könnyen a kapus.

57. perc: Esiti rúgott oda úgy, hogy még neki is nagyon megfájdult, ettől függetlenül sárgát kapott.

54. perc: Wingo helyére Halmai állt be.

47. perc: Jött egy jó nagy lövés vagy 25 méterről, Bogdán azonban biztosan védett. Nem volt könnyű dolga, de szépen megoldotta.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, Lisztes helyére Haraisvili állt be a szünetben.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Vége az első félidőnek, nem érdemtelenül vezet a Piast Gliwice. 0–1

44. perc: A szöglet után nagy lengyel helyzet maradt ki, bár ha gól, akkor sem adják meg, mert les volt.

44. perc: Hateley lőtte el vagy 24 méterről, és az erős löket megpattant egy védőn, így lett belőle szöglet.

40. perc: Újból feltűnt a Piast Gliwice a ferencvárosi kapu előtt, a beadást azonban Bogdán lehúzta.

37. perc: Samy Mmaee-nak nem ment a játék, Csercseszov lekapta a pályáról, Knoestert küldte be a helyére.

35. perc: Szabadrúgáshoz jutottak a lengyelek a ferencvárosi tizenhatos bal oldalánál, az alapvonal közelében. Hateley kapura csavarta, Bogdán azonban szögletre mentett.

33. perc: Beszorult a Gliwice, de ez még kevés ahhoz, hogy helyzetbe kerüljön az FTC.

28. perc: Jó tíz perc eseménytelenség után szögletet végezhetett el a Ferencváros, de a védőknek nem okozott gondot a fölszabadítás, sőt Auzqui még könyökkel találkozott az ellenféllel, ezért sárgát kapott a zöld-fehér játékos.

18. perc: GÓL! VEZET A PIAST GLIWICE! A tizenhatos előterében adta el a labdát Samy Mmaee, lecsapott rá Kadzior, majd középre gurított a rá kirontó Bogdán mellett, ahol érkezett Wilczek, aki könnyű gólt szerzett

17. perc: Szabadrúgáshoz jutott a Ferencváros 25 méterre a lengyelek kapujától, Pászka adott középre, de elég laposan, felszabadított a védelem.

15. perc: Bal oldali lengyel szöglet után röviden szabadított fel a védelem, de az ellenfél végül feladta a labdát Bogdánnak.

9. perc: Aktívabbak egyelőre a lengyelek, jött egy beadás a ferencvárosi tizenhatoson belülre, Kadzior el is tudta fejelni, a labda a léc felett hagyta el az alapvonalat.

4. perc: Wilczek próbálkozott egy gyengécske lövéssel, amely nem találta el a kaput.

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a Ferencváros zöld-fehér csíkos mezben, fehér nadrágban, a Piast Gliwicze piros-kék mezben, kék nadrágban játszik.

ELŐZMÉNY

A spanyolországi felkészülés első találkozóján Xavier Mercier duplázott a német Bundesliga-csapat ellen, ezúttal a lengyel bajnokság 16. helyén szerénykedő Piast Gliwice lesz az ellenfél.

A Ferencváros felkészülési mérkőzései La Nuciában
FTC–Augsburg (német) 2–0 (0–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik