Haladás: veszélyben lehet az idény befejezése is – sajtóhír

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.29. 15:11
A Magyar Nemzet információi szerint a Haladást működtető kft. adósságállománya már a licencfeltételeket veszélyezteti, így akár a megyei bajnokságba is zuhanhat a klub a következő idényre – amennyiben a jelenlegit egyáltalán sikerül befejezni Szombathelyen.

Az anyagi problémákról szóló sajtóhírekre reagálva a Haladás vezetősége elismerte, a játékosok márciusban csak bérük egy részét kapták meg. Tóth Miklós ügyvezető azt mondta a klub honlapjának, hogy a beígért, ám eddig ki nem fizetett szponzori pénzek okoznak problémát Szombathelyen.anyagi problémákról szóló sajtóhírekre reagálva a Haladás vezetősége elismerte, a játékosok márciusban csak bérük egy részét kapták meg. Tóth Miklós ügyvezető azt mondta a klub honlapjának, hogy a beígért, ám eddig ki nem fizetett szponzori pénzek okoznak problémát Szombathelyen.

Csakhogy a Magyar Nemzet információi szerint nem eseti, hanem rendszerszintű a pénzhiány a csapatnál. A lap meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt írja, a probléma akkor kezdődött, amikor 2015-ben az önkormányzat megszűnt többségi tulajdonosnak lenni, és a Halmill Kft. (ügyvezető: Illés Béla) 75 százalékos tulajdonhányadot szerzett, míg a városnak maradt 16.45 százalék (a maradék 8.55 százalék kistulajdonosok kezében van). Illéséknek ugyanis sohasem volt annyi pénzük, amennyiből színvonalasan tudták volna működtetni a klubot, még úgy sem, hogy az államtól normatív alapon minden egyesülethez százmilliók folynak be.

A Magyar Nemzet úgy tudja, félmilliárd forint körüli összeg hiányzik a Haladás büdzséjéből – ami egy hasonló méretű klubnál jelentős hiány. Tóth Miklós ügyvezető a lap forrása szerint két hete arról beszélt, talán nem is tudják befejezni a most folyó bajnokságot. De ha sikerül is, abban az esetben, ha nem teljesítik a licencfeltételeket, a megyei bajnokságba száműzheti őket az MLSZ. S úgy járhat a Haladás, ahogy tavaly a Sopron vagy korábban az ETO FC.

„A legnagyobb baj a jövőkép hiánya. A klub rutinos – nem az Illés Akadémiá­ról érkező, hanem Haladás VSE nevelésű – játékosai már az idény kezdetén kijelentették, sőt, írásba adták, hogy ezzel a kerettel ki fog esni a csapat” – olvasható a magyarnemzet.hu-n.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik