Haladás: Rózsa és Jagodics is marad, szóban megállapodtak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.21. 16:51
Rózsa Dániel és Jagodics Márk is szóban megállapodott az élvonalbeli Haladás labdarúgócsapatának klubvezetőivel, így a kapus, valamint a védőként és középpályásként is bevethető futballista nem vált klubot, Szombathelyen folytatja pályafutását. Ezt a klub hivatalos honlapja erősítette meg.

A haladas.hu-n olvasható hírből azt is megtudhatjuk, hogy a két labdarúgó – akiknek szerződése június 30-án jár le –, új megállapodása három évre szól, és várhatóan a napokban írják alá.haladas.hu-n olvasható hírből azt is megtudhatjuk, hogy a két labdarúgó – akiknek szerződése június 30-án jár le –, új megállapodása három évre szól, és várhatóan a napokban írják alá.

A válogatott, 30 éves Rózsa az NB I-es újonc Vasassal tárgyalt, de végül a maradás mellett döntött. A kapus 2004 óta tartozik a klub felnőttkeretéhez, az elmúlt években stabil első számú kapus volt, tavasszal viszont megingott a korábban biztos pozíciója. Király Gábor érkezésével komoly posztriválisra számíthat.

A 23 éves Jagodics Márk szombathelyi nevelés, egy ajkai kitérőtől eltekintve a Haladáshoz tartozott az elmúlt években, de még nem sikerült állandósítania helyét a kezdőben.

„Amikor azt nyilatkoztam, hogy távozok Szombathelyről, komolyan is gondoltam, nem a levegőbe beszéltem – mondta a honlapnak Rózsa Dániel. – Most már nem titok, a Vasas hívott, többször is tárgyaltunk, ám végül nem egyeztünk meg. Amikor múlt héten a Haladásnál elkezdődtek az edzések, leültünk tárgyalni a vezetőkkel, ők pedig új lehetőségeket ajánlottak számomra, amin bizony elgondolkodtam. Még akkor is, ha tudom: Király Gábor érkezésével jóval kevesebb esélyem lesz védeni. Persze az esély azért megvan. De nem is az számít, hogy ki áll a kapuban, hanem az, hogy a tulajdonosok pozitív jövőképet vázoltak fel a csapattal kapcsolatban, olyat, amire azt mondom: jó egy ilyen klubhoz tartozni. Sokat számított az is, hogy – csakúgy, mint a korábbi tárgyalások során – most is azt éreztem a vezetőkön, hogy ragaszkodnak hozzám. És mivel a Haladásban nőttem fel, sehol máshol sem védtem, nekem is könnyebb volt igent mondanom. Sok meccs lesz ősszel, úgyhogy fontos, hogy minden poszton igazi versenyhelyzet alakuljon ki – ebből csak profitálhat egy csapat. Szükségünk is van a minőségi keretre, hiszen jóval erősebb bajnokság előtt állunk, mint a legutóbbi. Nehéz lesz tíz csapatba beférni, de természetesen ez a célunk.”

„Szombathelyen nőttem fel, a Haladás az első számú klub számomra, ez a csapat áll közel a szívemhez – nyilatkozta Jagodics Márk. – Ugyanakkor mivel elég régóta futballozok a Rohonci úton, elgondolkodtam a váltáson. Voltak is érdeklődök, de végül sikerült megegyezni a szombathelyi vezetőkkel, akik nagyon korrektek voltak. Ezért sem húzódtak el a tárgyalások, nem volt nehéz megegyeznünk. Ami a célokat illeti, nehéz dolgunk lesz a tizenkét csapatos NB I-ben, valamennyi csapat alaposan megerősíti keretét. Ugyanakkor a Haladás vezetői, tulajdonosai ambiciózus hozzáállást mutatnak, úgy vélem, komoly célokért küzdhetünk a következő bajnokságban.”

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A HALADÁSNÁL

Érkezők: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, FTC), Király Gábor (Fulham – Anglia, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Farkas Márk (Kisvárda, ?), Hanzl Máté (Siófok, ?), Andrij Jefremov (ukrán, OFC Gabcíkovo, Bős – Szlovákia, ?), Kulcsár Kornél (Mezőkövesd), Medgyes Zoltán (Mezőkövesd, ?), Nagy Olivér (Ceahlaul Piatra Neamt – Románia, ?), Varga Gábor (Ajka, ?), Zsirai Martin (Ajka, ?)

Az utánpótlásból felkerültek:

Kiszemeltek: Raffaele Alcibiade (olasz, Bp. Honvéd, kölcsön után végleg),Ivan Lovric (horvát, KTE)
Távozók: Arnaud Bühler (svájci, Lausanne – Svájc)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Raffaele Alcibiade (olasz, Bp. Honvéd?), Laurentiu Branescu (román, Juventus – a Juventus és a Virtus Lanciano közös tulajdona – Olaszország, érdeklődnek iránta: Dinamo Bucuresti, Petrolul Ploiesti – Románia)
Távozhatnak: Iszlai Bence (szabadon igazolható), Jagodics Márk (szabadon igazolható), Andrea Mancini (olasz, szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: DC United – Egyesült Államok, Maceratese – Olaszország, Nova Gorica – Szlovénia), Tommaso Rocchi (olasz, lejárt a szerződése, érdeklődnek iránta: Nova Gorica – Szlovénia), Rózsa Dániel (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Vasas)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik