Haladás: Pintér már nem jelölt; pénzbüntetés Szentesnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.21. 08:09
Az NB I-ben szereplő Haladás labdarúgócsapatánál a hétfőn megtartott rendkívüli tulajdonosi taggyűlésen az egyik résztulajdonos egyhavi pénzbüntetés kiszabását javasolta a minden bizonnyal távozó Szentes Lázár vezetőedzőre, ám ezt Koczka Tibor sportért felelős alpolgármester asszisztálásával mérsékelték. Úgy tudni, a tegnapi tanácskozáson nem ment minden zökkenőmentesen…

Az Illés Béla, Halmai Gábor páros vállalkozása többségi tulajdonrészt szerzett az együttest működtető gazdasági társaságban, ezt azonban még nem jegyezték be a cégbíróságon. Ennélfogva döntő szava edzőkérdésben a papíron továbbra is többségi tulajdonos önkormányzatnak lett volna, a gyűlésen megjelent alpolgármester, Koczka Tibor azonban nem kapott erre felhatalmazást a városi közgyűléstől.

A taggyűlés pénzügyi kérdésekben 30 millió forint alatt hozhat önállóan is döntést, ezért Szentes Lázár pénzbüntetéséről szavazhattak. Az egyik résztulajdonos, Séllei Árpád egyhavi pénzbírság kiszabását javasolta a szakembernek, de ezt Koczka Tibor asszisztálásával 300 ezerre mérsékelték, amit le kell vonni a júniusig neki járó fizetésből – számolt be róla a rangado.hu.

A Nemzeti Sport információi szerint a hamarosan megüresedő kispad első számú várományosa Horváth Ferenc, aki a szezont az ETO vezetőedzőjeként kezdte meg, október végén bontottak vele szerződést a győriek. Úgy tűnik, Horváth a Fradi elleni Ligakupa-meccsen ma még leül az SzTK kispadjára.

A haladas.hu arról ír, Horváth mellett Kuttor Attila, Mészöly Géza és Kis Károly esélyes még a Haladás vezetőedzői posztjára, ami azt jelenti, hogy Véber György és Pintér Attila már nincs az edzőjelöltek között.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik