Haladás: Nem volt ez bunkerfutball - Artner Tamás

Vágólapra másolva!
2014.08.12. 10:09
A Szombathelyi Haladás labdarúgócsapata vasárnap 3–0-s vereséget szenvedett a Diósgyőrtől az NB I harmadik fordulójában. A DVTK vezetőedzője, Tomiszlav Szivics azt mondta a mérkőzés után, hogy régóta nem látott ilyen bunkerfutballt. A vesztes csapat szakvezetője, Artner Tamás szerint nincs igaza a szerb edzőnek.

„Amit elterveztünk, az maximálisan ült Diósgyőrben – mondta Artner a vaol.hu-nak. – Tudtuk, hogy Grumics és Takács személyében két belső támadóval állnak fel, és tisztában voltunk azzal is, hogy a bal szélen megnyitják a területet Husic részére. Nagyon szervezetten játszottunk, nem tudott nyomást gyakorolni ránk a Diósgyőr, amely ugyan sokat birtokolta a labdát, de a két legnagyobb helyzetet mi hagytuk ki. Az egyiknél Nagy Olivér a kapufát találta el, a másiknál a gólvonalról mentett az egyik védő.”Artner a vaol.hu-nak. – Tudtuk, hogy Grumics és Takács személyében két belső támadóval állnak fel, és tisztában voltunk azzal is, hogy a bal szélen megnyitják a területet Husic részére. Nagyon szervezetten játszottunk, nem tudott nyomást gyakorolni ránk a Diósgyőr, amely ugyan sokat birtokolta a labdát, de a két legnagyobb helyzetet mi hagytuk ki. Az egyiknél Nagy Olivér a kapufát találta el, a másiknál a gólvonalról mentett az egyik védő.”

„Akkor kaptuk a gólt, amikor ez nem volt benne a meccsben. Husicot és Gosztonyit nehezen tudtuk tartani a bal oldalon, ezért cseréltem be Jancsó Andrást a szünetben, akivel meg szerettem volna erősíteni a középpályát, hogy ezáltal elöl Halmosival és Nagy Olivérrel gyorsabbá tegyük az előrejátékot. Benne volt a gólveszély a játékunkban. Ám elkövettünk egy buta hibát, eladtunk egy labdát, és talán a meccs folyamán ekkor volt először rendezetlen a védelmünk. Szerencsés gólt szereztek a hazaiak. Ezután muszáj volt kockáztatni, becseréltem két támadót, ezáltal viszont felborult az egyensúly, a pálya közepén lyukasak voltunk, lekontráztak és máris kettő null volt oda. Aztán rúgtunk még egy öngólt, így az eredményt tekintve sima meccs volt.”

Nem volt ez bunkerfutball, meg kell nézni hányszor kerültünk mögéjük, hány beadásunk volt, miközben hátul jól lezártuk a széleket. A csapat hozzáállása és taktikai fegyelme megfelelő volt, és megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre. Reméljük, legközelebb bemennek a helyzetek.”

Artner elmondta, Iszlai Bence a múlt héten a sérülése miatt nem nagyon tudott edzeni, ezért nem került be a keretbe, valamint az erősítésekről is beszélt.

„Hátul és elöl megvagyunk. Elöl Nagy Olivérben, Halmosi Péterben és Radó Andrásban egyaránt benne van a gól. A középpályán a tengelyből viszont nagyon hiányzik egy játékos.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik