Haladás: Halmosi szerint a nagyobb tudás mellettük szól

Vágólapra másolva!
2013.03.01. 16:20
A labdarúgó NB I 18. fordulójában a Haladás a Siófokot fogadja. A szombathelyiek szélsője, Halmosi Péter győzelmet vár a sereghajtó ellen, és elismerte: a Balaton-partiak mellett a pálya rossz talajával is meg kell küzdeniük.

„Timár jó barátom, bár már régen beszéltem vele. Magas, jó felépítésű, játékos, biztos vagyok benne, hogy a szögleteknél, szabadrúgásoknál feltűnik a kapunk előtt – mondta a haladas.hu-nak Halmosi Péter, a zöld-fehérek csapatkapitánya. – Végre meccset játszunk, és ez a lényeg, hosszú és monoton volt már a téli alapozás. Jómagam kisebb megfázással bajlódom, hőemelkedésem is volt – kedden és szerdán nem edzettem –, de napról-napra javulok, nem hiszem, hogy kihagyom a meccset. Egyébként idejét sem tudom, hogy mikor volt hőemelkedésem, de mondom, már jobban érzem magam. A délutáni edzésen a szakmai stáb elmondja, hogy mire számíthatunk a siófokiaktól, de véleményem szerint játékban annyira nem lehettek ütősek a vendégek, ha a téli szünetben öt-hat embert is kicseréltek. Számunkra az lenne a jó, ha a siófokiak felvállalnák a bátor játékot, de mivel ez sosem volt jellemző ellenfelünkre, úgy kalkulálok, hogy biztonságos védekezésből próbálnak betalálni. Miután a keretük alaposan kicserélődött a télen, így biztos, hogy nem állt még össze a játékuk. A mi kezdőnk viszont megegyezik az őszivel, úgyhogy az összeszokottság és a nagyobb tudás mellettünk szól, nyerni akarunk.”Halmosi Péter, a zöld-fehérek csapatkapitánya. – Végre meccset játszunk, és ez a lényeg, hosszú és monoton volt már a téli alapozás. Jómagam kisebb megfázással bajlódom, hőemelkedésem is volt – kedden és szerdán nem edzettem –, de napról-napra javulok, nem hiszem, hogy kihagyom a meccset. Egyébként idejét sem tudom, hogy mikor volt hőemelkedésem, de mondom, már jobban érzem magam. A délutáni edzésen a szakmai stáb elmondja, hogy mire számíthatunk a siófokiaktól, de véleményem szerint játékban annyira nem lehettek ütősek a vendégek, ha a téli szünetben öt-hat embert is kicseréltek. Számunkra az lenne a jó, ha a siófokiak felvállalnák a bátor játékot, de mivel ez sosem volt jellemző ellenfelünkre, úgy kalkulálok, hogy biztonságos védekezésből próbálnak betalálni. Miután a keretük alaposan kicserélődött a télen, így biztos, hogy nem állt még össze a játékuk. A mi kezdőnk viszont megegyezik az őszivel, úgyhogy az összeszokottság és a nagyobb tudás mellettünk szól, nyerni akarunk.”

„A Siófok mellett a sáros, mély pályával is meg kell küzdenünk, elég, ha annyit mondok, az egyik edzésen Guzmics Ricsinek sikerült teljesen belemélyeszteni az ujját a talajba... – folytatta Halmosi. – Furcsa lesz a műfű után rendes gyepen játszani, ami persze most relatív, mert mint utaltam is rá, nagyon sáros a pálya. A műfű sem volt leányálom, persze még mindig jobb, mint a korábbi salakos pályák. Ettől persze még az lenne az ideális, ha normális körülmények között, füvön tudtunk volna készülni, de manapság ilyenek a körülmények idehaza. Pontszámban sikeres őszön vagyunk túl, egy győzelemmel pedig jókorát ugorhatnánk a tabellán – nos, pont erre készülünk szombaton.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik