A Global Tv munkatársai hétfő óta a magyar labdarúgásról készítenek hosszabb anyagot, így a régi nagy elődökön keresztül a hosszú világverseny nélküli éveket és a mostani Eb-kijutást is feldolgozzák – írja a kiralygabor.eu.

Felipe Diniz riporter szerint a brazilok tudják és emlékeznek rá, hogy az Aranycsapat egykoron a világ legjobbja volt. A Global Tv a 2016-os francia Európa-bajnokságra készít előzetes műsort, a kontinensviadalra pótselejtezőn jutott ki a magyar válogatott. A jelenlegi nemzeti csapatból Király Gáborral készített csütörtökön hosszabb anyagot a brazil tv-stáb.

„Kérdeztek a szürke mackóról is természetesen, szerintük újra felfedezte a világ – mondta az angol nyelvű interjú után Király Gábor. – Meséltem arról, hogy átépítik a Haladás-stadiont, amelyben édesapám is játszott és ahogy egykoron én, most a fiam is labdaszedő volt itt. Arról is faggattak, mit jelenthet az Eb-részvétel a hazai focinak és természetesen szóba került, hogy én lehetek a legidősebb labdarúgó az Eb-n.”