Garami: A DVTK meg akart enni bennünket – edzői nyilatkozatok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.04. 10:00
Szombaton négy mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB I nyitó fordulójából. Volt olyan edző, aki pozitívan beszélt a jövőről, mégis erősítéseket tervez, de akadt olyan szakvezető is, aki szerint a játékosok fejébe kellene verni valahogy a taktikát.

Nagy küzdelem volt a DVTK–MTK mérkőzésen, de szakvezetők is igazságosnak értékelték a döntetlent. (Fotó: Török Attila)
Nagy küzdelem volt a DVTK–MTK mérkőzésen, de szakvezetők is igazságosnak értékelték a döntetlent. (Fotó: Török Attila)
Nagy küzdelem volt a DVTK–MTK mérkőzésen, de szakvezetők is igazságosnak értékelték a döntetlent. (Fotó: Török Attila)
Nagy küzdelem volt a DVTK–MTK mérkőzésen, de szakvezetők is igazságosnak értékelték a döntetlent. (Fotó: Török Attila)
Nagy küzdelem volt a DVTK–MTK mérkőzésen, de szakvezetők is igazságosnak értékelték a döntetlent. (Fotó: Török Attila)

 

HALADÁS–GYŐRI ETO 2–2

„Nagyon jól kezdtük a meccset, megszereztük a vezetést, ám ezt követően nem tudtunk olyan teljesítményt nyújtani, ami az előny növeléséhez elegendő lehetett volna. Ebben nem kis szerepe van a Győrnek, az ETO ugyanis rendkívül szervezetten játszott. Sajnos a középpályán nem tudtunk elégszer labdát szerezni, ezért egészen az első játékrész hajrájáig képtelenek voltunk nagy helyzetet kialakítani. Igaz, ekkor háromszor is betalálhattunk volna, de a lehetőségeink kimaradtak. Nem vagyok elégedett. Már a meccs elején megszereztük a vezetést, emberelőnybe kerültünk, és bár a Győr valóban remek csapat, nyerő helyzetből illett volna hozni a meccset” – nyilatkozta a Haladás vezetőedzője, Artner Tamás.

Devecserit a mérkőzés után kórházba szállították
A Nemzeti Sportnak Dr. Kelemen Péter, a szombathelyiek orvosa elmondta, hogy a védőjátékos szédült és fejfájásra panaszkodott, a helyszíni diagnózis alapján a nagy meleg okozhatta a tüneteket – a futballistát a mérkőzés után kivizsgálásra azonnal kórházba szállították.

„Ami az ötödik percben történt, azt vissza kell nézni. Hátrányban nagy erőket mozgósítottunk, a játékosoknak feltétlenül jár a dicséret, hiszen a hatalmas meleg ellenére kiváló iramban futballoztak. Sajnos kettő egyes vezetésünknél olyan hibát követtünk el, amit az ellenfél kihasznált, azonban immár a második mérkőzésünkön kellett huzamosabb ideig emberhátrányban játszanunk, s nem könnyű így futballozni. Nem akarok ezzel a kiállítással foglalkozni. A Harmadik félidő című műsorban a szakértők majd nyilván elmondják, mi miért történt, mindenesetre kíváncsian várom a visszajátszásokat. Örömmel tölt el, hogy bár a Diósgyőr és most a Haladás ellen a játékvezető kiállított tőlünk egy labdarúgót, mégis volt tartásunk” – értékelte a mérkőzést a Győri ETO szakvezetője, Pintér Attila.

DVTK–MTK 2–2

 

 

„Igyekeztünk kiszolgálni közönségünket, és örülök, hogy ez sikerült. Küzdöttünk, hajtottunk, jelenleg azonban ez a maximum, amire képesek vagyunk. Csakugyan két-három hatalmas gólszerzési lehetőséget alakítottunk ki a vendégcsapat kapuja előtt. Tudom, nem szerencsés, hogy minden mérkőzés után ezzel jövök, mert esetleg úgy tűnik, hogy siránkozom. Erről szó sincs. Három helyzet közül azért egyet illik értékesíteni. A futballt nem helyzetekre és szép alakításokra játsszák, hanem gólokra. Tisza Tibor hónapokig sérült volt, és jelenleg nincs olyan erőállapotban, hogy végig bírja a kilencven percet, ezért kérte, cseréljem le. L'lmam Seydi esete más, elvégre ő kifejezetten gyengén teljesített” – beszélt a mérkőzésről és a cseréiről a DVTK vezetőedzője, Tomiszlav Szivics.

„Feltétlenül értékesnek tartom az egy pontot. Nagy küzdelem folyt a pályán a győzelemért, voltak időszakok, amikor a hazaiak voltak a jobbak, de olyanok is, amikor mi kezdeményeztünk többet. Jó mérkőzést láttunk, és összességében igazságosnak mondható a döntetlen. Mindig arra kérem a fiúkat, amikor lehetőségük nyílik rá, bátran célozzák meg a kaput. Az edzéseken is sokat gyakoroljuk a kapura lövést, és örülök, hogy ennek meg is van eredménye. Volt egy bizonyos időszak, amikor némi fáradtságot láttam a fiúkon. A Diósgyőr ekkor meg akart bennünket „enni", ám a gyerekek nem adták föl, rendezték soraikat, és ez megnyugvással töltött el” – mondta az MTK szakmai igazgatója, Garami József.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–KECSKEMÉTI TE 1–2

„Egyelőre dolgozom azon, hogyan lehetne a játékosoknak a fejébe verni a megfelelő taktikát. Hiába videózunk és elemzünk hét közben, ha a játékos felmegy a pályára, és elfelejti azt, amit átvettünk. Nem szeretnék senkit megnevezni, majd az öltözőben tisztázzuk a félreértéseket. Tény ugyanakkor, hogy az egyéni felelősség nyomja a játékosok vállát, és muszáj is tovább dolgoznunk a sikerért. Mivel tovább tart a vesszőfutásunk, és az önbizalmunk sincs az egekben, csak az egyenlítő gól után éreztem, hogy könnyedebben játszanak a futballistáink. A második félidőben csak küszködtünk, és esélyt adtunk a Kecskemétnek kontratámadásokra” – elemezte a mérkőzésen történteket a Kaposvár vezetőedzője, Prukner László.

„Küzdelmes mérkőzést játszottunk, maximálisan elégedett azért nem lehetek, mert a második félidőben lehetőséget adtunk a hazaiaknak arra, hogy beszorítsanak bennünket, pedig nem ezt beszéltük meg az öltözőben. Alapfilozófiám, hogy a technikás, a futballt játszani képes csatárok helyzetbe hozzák egymást, és a helyzetekből gólokat is szerezzünk. Hiányoltam a sok futást, pedig apró mozdulatokon múlt, hogy növeljük előnyünket. Ha kicsit gyorsabb a reakcióidő, és egy méterrel hosszabb vagy rövidebb az átadás, könnyebb dolgunk lehetett volna a mérkőzés második felében. Ez a statisztika nagy öröm, de ez még csak a második mérkőzésünk volt” – nyilatkozta a Kecskeméti TE szakvezetője, Bekő Balázs.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–ÚJPEST 1–2

Súlyosnak tűnik az újpesti védő sérülése
A 19 éves hátvédet, Molnár Sándort a PAFC elleni bajnok mérkőzés 51. percében kellett lecserélni, és az első helyszíni diagnózisok szerint súlyos térdsülést szenvedett.

„Nagyon fontos három pontot szereztünk. Az elején kicsit tompábbak voltunk, mint a Paks ellen, nehezebben vettük fel a ritmust – később belelendültünk. A második félidőben gyömöszölte egymást a két csapat, nem volt annyi helyzet. A kiállítás után elég nehéz lett a vége, de hála Istennek megnyertük a mérkőzést. Nem akarom felmenteni Jarmo Ahjuperát a kiállítás miatt, de nem minden alkalommal szabálytalan felugrás közben, amikor az ellenfél kiabál. Egy idő után elveszítette a türelmét, de tény, hogy butaságot csinált. A legfontosabb azonban, hogy megvan a három pont” – nyilatkozta az Újpest vezetőedzője, Kozma István.

„Az elmúlt héten nem játszottunk ilyen jól, nem voltak helyzeteink, mégis eredményesebbek voltunk, hiszen egy pontot szereztünk Pápán. Több helyzetet dolgoztunk ki és sokkal veszélyesebb támadásokat vezettünk, ennek ellenére az Újpest tudott nyerni. A bekapott gól után felhoztuk az Újpestet, pedig az elején a játékosok azt csinálták, amit terveztünk és nem hagytuk lélegzethez jutni a vendégeket. Egy biztos, hogy előre nézünk, hiszen a fiataljaink ma is sokkal bátrabban játszottak, mint a múlt héten. Ha így fejlődünk tovább, hamarosan meglehet az első győzelem is. Az előző szezonhoz képest nem volt velünk négy meghatározó játékos, így tervezünk még további erősítéseket” – értékelte a mérkőzést a PAFC vezetőedzője, Benczés Miklós.

NB I, 2. FORDULÓ – PROGRAM, JÁTÉKVEZETŐK
IdőpontMérkőzés (Tv)
Játékvezető
Augusztus 2., péntek
19.00MVM Paks–Pécsi MFC 2–1Andó-Szabó Sándor
Augusztus 3., szombat
16.30Diósgyőri VTK–MTK Budapest 2–2
Bognár Tamás
19.00Kaposvári Rákóczi–KTE-Phoenix Mecano 1–2Erdős József
19.00Haladás–Győri ETO FC 2–2Solymosi Péter
21.00Puskás Akadémia FC–Újpest FC 1–2Farkas Ádám
Augusztus 4., vasárnap
16.30Ferencváros–Videoton (Duna Tv)Kassai Viktor
18.30Bp. Honvéd–Lombard Pápa (Sport2)Fábián Mihály
20.30Debreceni VSC-Teva–Mezőkövesd-Zsóry (Sport2) Vad II István
TABELLAGÓLLÖVŐLISTA, JÁTÉKOSSTATISZTIKÁKMENETRENDEREDMÉNYEK
AZ ÁLLÁS
1. Kecskeméti TE225–2+36
2. MVM Paks224–2+26
3. MTK Budapest2115–2+34
4. DVSC-Teva117–1+63
5. Videoton FC112–0+23
6. Ferencváros112–1+13
7. Újpest FC2113–30 3
8. Diósgyőri VTK223–30 2
8. Győri ETO223–30 2
10. Lombard Pápa FC111–10 1
11. Puskás Akadémia FC2112–3–11
12. Haladás2112–4–21
13. Pécsi MFC222–4–20
14. Budapest Honvéd111–3–20
15. Mezőkövesd110–3–30
16. Kaposvári Rákóczi222–9–70

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik