A berettyói kapusnak mozgalmas meccse volt

A Berettyóújfalu az első félidőben pariban volt az ETO-val, 1–0-ra és 2–1-re is vezetett, de a győriek ikszre mentették az első félidőt. A második félidő derekén meglódult a Rába ETO, hét perc alatt szerzett négy góllal 7–3-ra elhúzott. Az MVFC az utolsó percben két gólt szerzett, de ezzel csak felére csökkenteni tudta a különbséget.

„Nem volt könnyű mérkőzés, nagyon jól kezdett a Berettyó, de a második félidőben már sikerült felülkerekednünk, sokat birtokoltuk a labdát és koncentráltak voltunk" – mondta Jordi Illa Solé, az ETO vezetőedzője.

A másik elődöntőben az NB II-es Ferencváros az első 20 perc után csak két góllal állt vereségre a Dunaújváros ellen, de a fordulás után kijött az osztálykülönbség, Nagy Attila és Hosszú Ádám is duplázott, és nyolcig meg sem állt az Újváros.

A vasárnapi Rába ETO–Dunaújváros döntő 16.15-kor kezdődik. A DIGI Sport2 élőben közvetíti a találkozót.

„Tudjuk, hogy az ETO papíron erősebb nálunk, de szeretnénk őket meglepni a döntőben. Ez nem lehetetlen küldetés, ugyanis a bajnokságban már sikerült egyszer nyerni ellenük" – mondta az MLSZ-nek Fehér Zsolt, a Dunaújváros vezetőedzője, aki korábban a Ferencárost irányította..

A női Magyar Kupában kikapott az ETO, a fináléban a címvédő Astra a Hajdúböszörménnyel találkozik.

FUTSAL, FÉRFI MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ, GYÖNGYÖS
Rába ETO–MVFC Berettyóújfalu 7–5 (2–2)
Dunaújváros–Ferencváros (II.) 8–0 (2–0)

FUTSAL, NŐI MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ, GYÖNGYÖS

Árkád ETO–Astra-E'LIOS KKFHázi Bulls 2–3
Hajdúböszörményi TE–Brand MissionU-Light 6–3

A ferencvárosiaknak nem volt esélyük a Dunaújváros ellen