Futsal: Dróth tudja, klasszisokkal kell küzdenie a BL-címvédőnél

Vágólapra másolva!
2016.01.07. 12:14
Mint beszámoltunk róla, Dróth Zoltán az UEFA Futsal Cup címvédőjéhez, a kazah Kajrat Almatihoz szerződött. A játékos szerint nem lesz könnyű beverekednie magát a csapatba.

„Nagyon örülök, hogy egy nemzetközileg magasan jegyzett, többszörös BL-győztes klubhoz igazoltam, úgy gondolom, egy magyar játékosnak ez hatalmas elismerés és óriási kihívás – mondta az Eb-kijutást érő gól szerzője, Dróth Zoltán az mlsz.hu-nak. – Hat és fél évet játszottam az ETO-ban, és mindig is a terveimben szerepelt, hogy külföldre igazoljak. Most mindenki támogatott ebben, szeretném külön megköszönni Drucskó Zoltánnak, az ETO elnökének, hogy segített az átigazolásban, és megvalósulhatott az álmom.” Dróth Zoltán az mlsz.hu-nak. – Hat és fél évet játszottam az ETO-ban, és mindig is a terveimben szerepelt, hogy külföldre igazoljak. Most mindenki támogatott ebben, szeretném külön megköszönni Drucskó Zoltánnak, az ETO elnökének, hogy segített az átigazolásban, és megvalósulhatott az álmom.”

„A Kajrat Almatiról érdemes megemlíteni, hogy kétszeres BL-győztes együttesről van szó, több kiváló brazil futsalosuk van. Tele van az együttes világbajnok játékosokkal, tehát nagy a rivalizálás, nem lesz egyszerű feladatom. Az első fél év különösen nehéz lesz, fel kell vennem a ritmust, és be kell illeszkednem a csapatba, de nem csak ez jelent kihívást, hiszen egy teljesen más kultúrájú országba költözöm. Jövő héten utazom Kazahsztánba, majd az Eb-felkészülésre érkezem vissza a válogatottba. Úgy tervezem, hogy az Eb után már a családdal együtt megyek vissza.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik