Futball: „Oroszországnak nincs jobb edzője Csercseszovnál”

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2022.11.11. 14:35
null
Sztanyiszlav Csercseszov magyarországi munkáját Oroszországban is elismerik (Fotó: Török Attila)
Az orosz championat.com portál egy értékelést közöl az orosz labdarúgóedzőkről. A helyi szakértő, Andrej Szozin úgy véli, az eredményei alapján egyértelműen a Ferencvárosnál dolgozó Sztanyiszlav Csercseszov a legjobb orosz futballedző napjainkban.

 

 

A korábban az orosz szövetségben is dolgozó futballszakértő, Andrej Szozin nyilatkozik a championat.com cikkében, hogy az utóbbi időben egyre több vitát olvas arról, a korábbi nagy szovjet edzőlegendák, korszakos egyéniségek, mint Konsztantyin Beszkov, Valerij Lobanovszkij és Oleg Romancev után kit tekinthetünk a jelenkor legjobb, még aktív edzőjének az orosz futballban.

„Nagyon tisztelem Valerij Karpin szövetségi kapitányt mindazért, amit a Rosztovnál felépített, de ha az eredményeket vesszük figyelembe, akkor azt kell látnunk, hogy van egy edzőnk, aki Lengyelországban bajnok és kupagyőztes lett, ahogy Magyarországon is, az orosz válogatottal pedig rendkívül jól szerepelt a 2018-as világbajnokságon. Most pedig az Európa-ligában a Monacót és a Trabzonsport megelőzve végzett az első helyen a csoportjában, a riválisainál szerényebb költségvetésű Ferencvárossal. Sztanyiszlav Csercseszov július 10. és november 10. között 31 meccset játszott a Ferencvárossal, ami európai szinten is kiemelkedő. Ilyen statisztikák és eredmények mellett senkit sem lehet hozzá hasonlítani. A számok mutatják, jelenleg Oroszországnak nincs jobb edzője Sztanyiszlav Csercseszovnál” – értékelt Andrej Szozin.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik