FTC: Zubkov nem lép pályára a Gyirmót ellen

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.26. 13:31
null
Zubkov úgy érzi, nem tudja méltó módon segíteni az FTC-t, mert Ukrajnában élő családtagjaiért, barátaiért aggódik (Fotó: Szabó Miklós)
Elfogadta a labdarúgó NB I ben szereplő Ferencváros ukrán játékosának, Olekszandr Zubkovnak a kérését, miszerint a hazájában kialakult háborús helyzet miatt ne kelljen pályára lépnie a zöld-fehérek szombati, Gyirmót FC Győr elleni hazai mérkőzésén – közölte a klub hivatalos oldala.

 

A Ferencváros a hivatalos oldalán hangsúlyozta, Olekszandr Zubkov a korábbi sérüléséből felépülve nem tudott teljes értékű edzésmunkát végezni az elmúlt hetekben.

De a játékos nem ezért, hanem a hazájában uralkodó háborús helyzet miatt kérte a klubvezetéstől, hogy ne kelljen pályára lépnie a Gyirmót elleni hazai bajnokin.

„A 25 éves támadó úgy érzi, nem tudja méltó módon segíteni az FTC-t, mert most elsősorban Ukrajnában élő családtagjaiért, barátaiért aggódik” – tudatták a zöld-fehérek közleményükben.

Az FTC természetesen elfogadta a kérést, és leszögezte, minden dolgozója, sportolója, sportvezetője a békében hisz, de nem kíván politikai kérdésekkel foglalkozni.

Nem Zubkov az egyetlen ukrán légiós, aki az orosz–ukrán konfliktus miatt nem tudta vállalni a játékot: a Mol Fehérvár FC ukrán játékosai – Ivan Petrjak, Jevhen Makarenko, Bohdan Lednev és Artem Sabanov nem léptek pályára a Paks elleni pénteki találkozón (2–3).

NB I, 2021–2022, 22. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐ
NÉZŐSZÁM
Február 25., péntek
Paks–Mol Fehérvár 3–2 Paks, Paksi FC StadionBogár Gergő
1871
Február 26., szombat
14.30: ZTE FC–Kisvárda (Tv: M4 Sport)
Zalaegerszeg,ZTE ArénaAndó-Szabó Sándor
17.00: Budapest Honvéd–Puskás Akadémia (Tv: M4 Sport)
Budapest,Bozsik ArénaErdős József
19.30: Ferencvárosi TC–Gyirmót FC Győr (Tv: M4 Sport)
Budapest,Groupama ArénaBognár Tamás
Február 27., vasárnap
14.30: Újpest FC–Mezőkövesd (Tv: M4 Sport)
Budapest,Szusza Ferenc Stadion
17.00: DVSC–MTK Budapest (Tv: M4 Sport)
Debrecen,Nagyerdei Stadion
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik