FTC: vb-bronzérmes, El-győztes játékos Doll kívánságlistáján

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.15. 23:28
null
Piotr Trochowski a 2010-es világbajnokság elődöntőjében a spanyolok ellen is pályára lépett (Fotó: Action Images)
A Bundesligában szereplő Hamburggal foglalkozó egyik blogoldal arról ír, hogy Thomas Doll, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője szívesen látná csapatában Piotr Trochowskit, a Bayern München, a HSV és a Sevilla korábbi német válogatott középpályását.

 

A 31 esztendős játékos 2005 januárjában szerződött a Hamburghoz, amelyet akkor Thomas Doll irányított. A Ferencváros jelenlegi vezetőedzője bizalmat szavazott a Bayern Münchentől érkező Trochowskinak, aki élt is a lehetőséggel, és alapemberré nőtte ki magát a kikötővárosi együttesnél.

A Lengyelországban született futballista 36-szor lépett pályára a német válogatottban, 2008-ban Európa-bajnoki ezüst-, 2010-ben világbajnoki bronzérmet nyert a nemzeti csapattal. A Bayern játékosaként csak epizódszerephez jutott, ám így is német bajnoknak és kupagyőztesnek vallhatja magát a bajorokkal.

Trochowski a legnagyobb sikerét klubszinten a Sevillával érte el, hiszen a 2013–2014-es szezonban tagja volt az Európa-liga-győztes együttesnek.

Az andalúziai alakulattól tavaly szeptemberben távozott, azóta nincs csapata.

Doll ettől függetlenül továbbra is bízik benne, és nem lenne ellenére, ha a Bundesligában is elismert játékos a Fradiban folytatná a pályafutását – írja a hsv-blog.abendblatt.de.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik