FTC: Tokmac Nguent meglepte, hogy bemutatkozhatott a válogatottban

Vágólapra másolva!
2021.03.27. 07:29
null
Tokmac Nguen élete első felnőttválogatott mérkőzését játszotta norvég színekben (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Norvégia szerdán 3–0-ra nyert Gibraltár otthonában a 2022-es labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjének G-csoportjában. A mérkőzésen a skandináv ország válogatottjában bemutatkozhatott Tokmac Nguen, az NB I-ben szereplő Ferencváros játékosa.

 

A dél-szudáni származású, Kenyában született, de ötéves korától a Ferencvárosba igazolásáig Norvégiában élő Tokmac Nguen klubja honlapjának elmondta, meglepte, hogy a 62. percben pályára küldték a Gibraltár elleni mérkőzésen.

„Érdekes, de csak abban a pillanatban, amikor szóltak, előtte nem tudtam, sőt nem is számítottam rá. Bő a keretünk, sok jó játékos alkotja a válogatottat, de hálás vagyok, hogy számítottak rám és igyekeztem segíteni a csapatnak” – nyilatkozta a 27 éves támadó, aki korábban a norvég U18-as és U19-es válogatottban már játszhatott egy-egy meccsen.

Norvégia szombaton 18 órától Törökország ellen folytatja a selejtezőket – a találkozót a spanyolországi Málagában rendezik –, majd kedden Podgoricában Montenegró ellen lép pályára.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ,
G-CSOPORT
Gibraltár–Norvégia 0–3 (Sörloth 43., Thorstvedt 45., Svensson 57.)

2. FORDULÓ
Szombat,
18.00: Norvégia–Törökország

3. FORDULÓ
Kedd, 20.45:
Montenegró–Norvégia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik