FTC: Tokmac Nguen meghívót kapott a norvég válogatottba

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.03.12. 18:25
null
Tokmac Nguen bekerült a norvég válogatott bő keretébe (Fotó: Tumbász Hédi)
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros 27 éves támadója, Tokmac Nguen meghívót kapott a norvég válogatottba a márciusi világbajnoki selejtezők előtt. Az FTC kulcsembere a norvég TV 2-nek adott interjút a behívó ürügyén.

 

A Ferencváros norvég támadóját formája alapján akár már ősszel behívhatták volna a norvég nemzeti együttesbe, amikor rendszeresen jól teljesített a Bajnokok Ligája csoportkörében, ám akkor nem kapott meghívót.

Ezúttal azonban úgy döntött Stale Solbakken, a norvég szövetségi kapitány, hogy bizalmat szavaz az FTC 27 éves játékosának, és behívja a 31 fős bő keretbe. Tokmac Nguen ennek kapcsán a norvég TV 2-nek adott interjút.

„Büszke vagyok, ezzel az érzéssel utazok majd el az első csapattalálkozóra. Szeretnék élni az eséllyel, mindent meg fogok tenni ennek érdekében. A legfontosabb az, hogy rettenthetetlenül, hatalmas bizonyítási vággyal, aggodalom nélkül vágjak bele” – kezdte az FTC játékosa.

„Volt olyan időszak korábban, amikor úgy éreztem, megérdemlem az esélyt, de őszintén, most nem számítottam rá. Ha sokszor figyelmen kívül hagyják az embert, akkor már nem támaszt elvárásokat egyes dolgok felé” – válaszolta arra a kérdésre Tokmac Nguen, hogy sokak szerint már ősszel meghívót kellett volna kapnia a Ferencváros BL-szereplése során.

A norvég támadó kitért jelenlegi saját és az FTC formájára is: „Nem könnyű mindig ennyi ponttal vezetni a bajnokságot és folyamatosan nyerni a meccseidet, kicsit olyan helyzetbe kerültünk, mint korábban a Liverpool. Az én formám sem tökéletes jelen pillanatban, ezt beismerem, de mindent megteszek, hogy jobbá váljak” – zárta a norvég.

A meghívóra a szövetségi kapitány is reagált a kerethirdetés utáni sajtótájékoztatón: „Tokmac Nguen kissé lejtmenetben van a formáját tekintve, az utóbbi időben nem volt olyan jó, mint amikor a Bajnokok Ligájában játszott. Ettől függetlenül izgalmas játékos, akit szeretnék jobban megismerni, és szemügyre venni az edzéseken” – mondta Solbakken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik