FTC: Sziklának, Szörnynek és Tanknak is becézik az új igazolást

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.09. 17:19
null
Anderson Esiti úgy gondolja, genetikájának köszönheti a nagyszerű fizikumát (Fotó: Tumbász Hédi)
Félelmetes fizikuma miatt Szörnynek, Sziklának és Tanknak is becézik a Ferencváros labdarúgócsapatának téli érkezőjét, Anderson Esitit. A nigériai középpályás elárulta a FradiMédiának, genetikájának köszönheti figyelemre méltó testalkatát.

Csakúgy, mint az FC Barcelona izomkolosszusa, Adama Traoré, a 189 centiméter magas és 82 kilogrammos Anderson Esiti is azt állítja, nem kell külön súlyzós tréningeket végeznie annak érdekében, hogy megőrizze nagyszerű fizikumát.

„Belgiumban kaptam a Szikla becenevet (a játékos 2016 és 2019 között Gentben játszott – a szerk.). Előtte, Portugáliában Tanknak hívtak, mert erős a testalkatom. Mikor a PAOK-hoz kerültem, újra Tanknak hívtak az erőm miatt, de emlegettek Szörnyként is – mondta a FradiMédiának a görög csapattól kölcsönzött 27 éves játékos. – Nem dolgozom sokat az edzőteremben, legalábbis nagy súlyokkal nem. Elsősorban mozgásfejlesztő gyakorlatokat végzek. Külön egyéni feladatokat nem, ez genetika.

Esiti profi pályafutása Portugáliában kezdődött, de megfordult Görögországban és Törökországban is, a legjobban mégis Belgiumban érezte magát, mert szerinte ott fejlődött a legtöbbet.

A középpályás fő feladata a védekezés: első és eddigi egyetlen gólját tavaly, a Göztepe színeiben szerezte az Antalyasport ellen.

„Egyáltalán nem zavar, teszem a dolgom, amely főleg védekező feladatokból áll. A célom, hogy a csapatom ne kapjon sok gólt. Ugyanakkor örülnék, ha sikerülne idényenként két-három gólt szereznem.”

A török csapatban Esiti együtt játszott a korábban Újpesten is szereplő Obinna Nwobodóval. Honfitársa sokat mesélt neki az NB I-ről és a Fradiról. A videóban azt is elárulta Esiti, hogy beilleszkedésében afrikai csapattársaira, köztük a szintén nigériai Fortune Basseyra támaszkodhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik