FTC: szerződést kötöttek a 17 éves középpályással

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.20. 14:43
null
Csilus Ádám profi szerződést írt alá a Ferencvároshoz (Fotó: fradi.hu)
A labdarúgó NB I-ben bronzérmes Ferencváros labdarúgócsapata profi szerződést kötött 17 éves középpályásával, Csilus Ádámmal.

„A Fradi a nemzet csapata, így fontos, hogy magyar játékosok is legyenek az NB I-es együttes keretében – idézi Orosz Pált, az FTC Zrt. vezérigazgatóját a fradi.hu. – Csilus Ádám jó példája annak, hogy el lehet jutni az FTC első csapatába. Hétéves korában került ide, végigjárta a korosztályos gárdákat, és ma eljutott oda, hogy szerződést köthessen a Fradival. Prekoncepció, hogy itt csak a külföldi játékosokra számítanak, mi vagyunk a legboldogabbak, ha fiatal magyar játékosok játszhatnak. Reméljük, hogy a jövőben egyre több ilyen szerződést kötünk."

Csilus Tamás, Ádám bátyja már korábban szerződést kapott a zöld-fehérektől, így mostantól a felnőttcsapatban készülhet együtt öccsével.

„Thomas Doll közölte velem, hogy számít rám az Európa-ligában, ennek köszönhetően profi szerződést kaptam, aminek természetesen nagyon örülök – mondta Csilus Ádám. – A csapattársak nagyon rendesek, mindenben segítenek, amiben tudnak. A célom, hogy részt vehessek az Európa-ligában, minél több meccsen játsszak, és győztes csapat tagja lehessek. Nagyon örülök, hogy testvéremmel, Tomival ilyen lehetőséget kaptunk. Több jó példa is van előttünk, így reméljük, mi is segíteni tudjuk majd a csapatot. Az a célunk, hogy a jövőben stabil kezdők legyünk a Fradiban.”

„Az egész családunk számára óriási öröm, hogy Ádám is profi szerződést kapott a Fraditól – így Csilus Tamás. – Amikor hat-hét évesen az FTC-be kerültünk, talán senki sem gondolta, hogy egy nap mindketten az FTC felnőttcsapatába igazolunk. Voltak nálunk tehetségesebb fiatalok, de mindketten kitartóan, alázatosan dolgoztunk, ennek köszönhetjük, hogy eljutottunk idáig. Ezzel persze egyikünk sem elégszik meg: bebizonyítottuk, hogy a korosztályos együttesekből is el lehet jutni a nagycsapatig, most azt is meg kell mutatnunk, hogy ennél is többre vagyunk képesek."

„Szerencsére én is átélhettem, milyen kiváló érzés, amikor megtudod, hogy a Fradi nagycsapata számít rád – mondta Holman Dávid, aki szintén az utánpótláscsapatból került fel az első csapathoz. – Életem legszebb pillanata volt, amikor felkerültem a felnőttekhez, és nagyon örülök, hogy Ádámnak is sikerült most ez. Jó példaként szolgálhat a gyerekek számára, hiszen azt mutatja, hogy érdemes harcolni, el lehet jutni idáig. Szeretnénk, ha a jövőben minél több fiatal magyar játékos érné el ezt."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik