FTC: Szerhij Rebrov február 10-én felmondott – Kubatov Gábor

Vágólapra másolva!
2021.05.19. 19:07
null
Kubatov Gábor elárulta, hogy körülnéztek a piacon, és már vannak lehetséges jelöltjeik (Fotó: Mirkó István/Magyar Nemzet)
A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor az Origónak adott terjedelmes interjút, melyben elárulta, hogy Szerhij Rebrov már februárban felmondott a zöld-fehéreknél.

 

Szerhij Rebrov május elején, a Budapest Honvéd elleni győzelem (2–1) után utalt először arra, hogy kérdéses lehet a jövője, s azóta több szakembert is szóba hoztak a fővárosiakkal az ukrán tréner lehetséges utódjaként: a sajtóban felvetődött az orosz Murad Muszajev és az olasz Eusebio Di Francesco neve is, de hallani és olvasni lehetett, hogy az olasz világsztár, Roberto Donadoni Budapesten tárgyalt a zöld-fehérek elöljáróival. A legújabb – egyben legesélyesebb jelöltnek tűnő – név az Austria Wient irányító Peter Stögeré, akinek szerződése a nyáron jár le. Az 55 éves osztrák szakember szerződtetése akkor lehet aktuális, ha a magyar bajnokcsapat és jelenlegi edzője, Rebrov útjai különválnak, márpedig erre egyre nagyobb esély mutatkozik.

„Az elmúlt tíz év egyik legnagyobb eredménye, hogy nem érzelmi, hanem racionális alapon közelítünk meg minden egyes fontos döntést – mondta Kubatov Gábor az Origónak. – Az a mostani legnagyobb problémánk, hogy Szerhij Rebrov február tizedikén felmondott a Ferencvárosnál. A menedzserén keresztül csak annyit közölt, hogy az év végén szeretne távozni, és keressünk új edzőt. Ez váratlanul ért. Eszem ágában sem volt váltani, és nem is tudok arról, hogy a klubon belül bármilyen áthidalhatatlan ellentét lett volna az edző és a menedzsment között. Felelős vezetőként nem tehetem meg, hogy a csapat itt álljon egy BL-selejtező előtt edző nélkül. Körülnéztünk a piacon, és már vannak lehetséges jelöltjeink.”

„Aki engem ismer, az tudja, hogy ha nekem valakivel problémám van, azt mindig a szemébe mondom, őszintén, de itt erről szó sem volt. Persze, van egy érzelmi része a dolognak. Azt hittem, hogy a megbecsülésünket legalább anyagilag kifejezzük, mert Rebrov európai szinten is nagyon jól keresett. Mi mindent megtettünk azért, hogy ő sikeres legyen. Egy zseniális edző, olyan, amilyenre mindig is vágytam, de el kell fogadnom a döntését. Szeretném, ha leülnénk és beszélgetnénk egymással. Ez még hátravan.”

Kubatov nyilatkozatával kapcsolatban megkerestük Rebrov képviselőjét, Varga Sándort, aki a következőt reagálta:

„Szerhij Rebrovot jövő nyárig szerződés köti a Ferencvároshoz, amint érdemi változás történik, elsőként a Nemzeti Sportot értesítjük.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik