FTC: svéd és izraeli játékossal is hírbe hozták a klubot

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.05.25. 11:15
null
Külföldi sajtóhírek szerint Carlos Strandberg (balra) és Abu Fani is szerepel a Ferencváros kiszemeltjei között (Fotó: AFP, <a href="https://sports.walla.co.il/item/3581281" target="_blank">Walla</a>/ NSO-montázs)
A nyári átigazolási időszak közeledtével a Ferencváros ismét állandó szereplője lett külföldi portálok átigazolási híreinek.

 


Az izraeli Walla értesülései szerint a Ferencváros 800 ezer eurót ajánlott a Maccabi Haifa 14-szeres izraeli válogatott középpályásáért, Mohammed Abu Faniért, akit még 2026-ig köt szerződés a klubjához. A Maccabi azonban a hírek szerint elutasította a kulcsembernek számító, belső középpályásért érkezett ajánlatot, az izraeli portál szerint a játékosnak 2 millió euróra tehető a kivásárlási ára, és több országból is érdeklődnek iránta. Abu Fani ebben az idényben 33 bajnokin négy gólt szerzett és négy gólpasszt adott.

Ez a hír is azt erősíti, hogy belső középpályást mindenképpen szeretne szerződtetni a nyáron az FTC vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov. Korábban ezen a poszton vetődött fel a Zenit játékosa, Daler Kuzjajev és a Bulgáriában játszó Cebrail Makreckis, akiről a bolgár sajtó és Fabrizio Romano transzferguru is azt állította, hogy megegyezett az FTC-vel, csakhogy információink szerint sérüléssel bajlódik, ami miatt kérdésessé vált a szerződtetése.

Egy svéd portál, a fotbolldirekt.se pedig arról írt, hogy a 27 éves svéd-mozambiki csatár, a jelenleg Katarban futballozó Carlos Strandberg többek között a Ferencvárostól is ajánlatot kapott. Az asz-Szajlija SC csatára a katari élvonalban ebben az idényben 21 meccsen 11 gólt szerzett.

A Ferencváros átigazolási sajtóhíreket nem kommentál.

VÁRHATÓ NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: –
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Berényi Erik, Gágyor Domán Szilárd
Kiszemeltek (sajtóhírek alapján): Mohammed Abu Fani (izraeli, Maccabi Haifa – Izrael), Daler Kuzjajev (orosz, Zenit – Oroszország), Cebrail Makreckis (lett-marokkói, Pirin Blagoevgrad – Bulgária), Carlos Strandberg (svéd-mozambiki, Asz-Szajlija SC – Katar)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Baráth Péter (Debreceni VSC), Mehdi Boudjemaa (francia-algériai, Hatayspor – Törökország), Ángelo Sagal (chilei, Gaziantep FK – Törökország)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Bogdán Ádám (lejár a szerződése). Kölcsön után végleg távozhatnak: Roko Baturina (horvát, Racing Santander – Spanyolország), Zsejko Gavrics (szerb, DAC – Szlovákia), Giorgi Haraisvili (grúz, Dinamo Tbiliszi – Grúzia), Iynbor Patrik (Vasas), Varga Ádám (KTE), Szánthó Regő (DAC – Szlovákia)

Az FTC II keretéhez tartozó és az NB II-es partnercsapatnak, a Soroksárnak kölcsönadott labdarúgók nem szerepelnek a felsorolásban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik