FTC: Somália a gól után ezért szaladt ki a melegítő társakhoz

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2020.10.26. 09:18
null
Somália az Újpest elleni derbin (Fotó: Szabó Miklós)
Az Újpestnek lőtt parádés gólja sokáig emlékezetes marad – Somália, az FTC középpályása várja, hogy a szerdai BL-meccsen is bizonyíthasson.


Ha nem is könnyedén, de magabiztosan győzött a 230. derbin a Ferencváros. A zöld-fehérek az első és a második félidőben is szereztek egy-egy gólt, Tokmac Nguen fejes találatát Somália duplázta meg, nem mindennapi mozdulattal. A mérkőzést követő sajtótájékoztatón Szerhij Rebrov lapunk kérdésére elárulta, a szögletvariáció betanult figura volt, éppen a mérkőzést megelőző napon gyakorolták unalomig ezt a mozgássort.

SOMÁLIA GÓLJA AZ ÚJPEST ELLEN

„Tényleg sokat próbáltuk az edzéseken azt a szituációt, amelyből a gólt szereztem – mondta a Nemzeti Sportnak Somália. – Középről jobb lábbal nagyszerűen találtam el a labdát. A gólörömnél azért szaladtam ki a melegítő társaimhoz, mert a találkozó előtt mondogatták, biztosak benne, hogy betalálok a kapuba. Így köszöntem meg nekik a biztatást.”

A brazil védekező középpályás ezúttal is remekül futballozott, és szokásához híven mindent kiadott magából, megállás nélkül futott.

„Intenzív mérkőzést játszottunk, alaposan elfáradtunk – folytatta a játékos. – Különleges nap volt a szombati, rengeteg szurkoló előtt nyertünk derbit, ráadásul hosszú idő után szereztem gólt. Fontos győzelem volt az Újpest elleni, örülök, hogy segíteni tudtam a csapatomnak.”

A Ferencváros játékosainak nincs megállás, vasárnap regeneráló edzésen vettek részt, hiszen szerdán újabb jelentős erőfelmérő vár rájuk, a Bajnokok Ligája csoportkörében a Dinamo Kijevet fogadják.

„Az ukrán csapat magas színvonalon képes játszani, labdarúgói masszívak, erősek. A derbin jól futballoztunk. Persze mindig vannak részletek, amelyeken lehet javítani, az edzéseken szerdáig elsősorban ezekre figyelünk. A Ferencváros régóta várt arra, hogy újra a Bajnokok Ligájában szerepelhessen, előttünk az újabb mérkőzés. Nem lehet kérdés, megküzdünk a három pontért.”

BAJNOKOK LIGÁJA
A G-CSOPORT PROGRAMJA
1. FORDULÓ
Október 20., kedd
Dinamo Kijev (ukrán)–Juventus (olasz) 0–2 (Morata 46., 84.)
Barcelona (spanyol)–FERENCVÁROS 5–1 (Messi 27. – 11-esből, Ansu Fati 42., Coutinho 52., Pedri 82., O. Dembélé 89., ill. Haratin 70. – 11-esből)

2. FORDULÓ
Október 28., szerda
21.00:
Juventus (olasz)–FC Barcelona (spanyol)
21.00: FERENCVÁROS–Dinamo Kijev (ukrán) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

3. FORDULÓ
November 4., szerda
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00: FERENCVÁROS–Juventus (olasz)

4. FORDULÓ
November 24., kedd
21.00:
Juventus (olasz)–FERENCVÁROS
21.00: Dinamo Kijev (ukrán)–FC Barcelona (spanyol)

5. FORDULÓ
December 2., szerda
21.00:
Juventus (olasz)–Dinamo Kijev (ukrán)
21.00: FERENCVÁROS–FC Barcelona (spanyol)

6. FORDULÓ
December 8., kedd
21.00:
FC Barcelona (spanyol)–Juventus (olasz)
21.00: Dinamo Kijev (ukrán)–FERENCVÁROS

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik