FTC: rangos nemzetközi tornát rendeztek, de nem nyerték meg

Vágólapra másolva!
2014.07.20. 21:11
A Slavia Praha sikerével ért véget a Ferencváros által szervezett Women's Soccer Cup 2014 elnevezésű hatcsapatos női felkészülési labdarúgótorna, melyen a Bajnokok Ligájában érdekelt klubok is részt vettek.

A Népligetben és Vecsésen rendezett torna A jelű kvartettjébe a legrangosabb európai kupasorozat főtábláján induló Slavia Praha, a legutóbbi idényben ott a legjobb nyolc közé jutó Neulengbach, valamint a házigazda Ferencváros kapott besorolást. A B-csoportban a szlovén bajnok Pomurje, az osztrák élvonalban ezüstérmes St. Pölten, valamint az NB I második helyezettje, az Astra volt érdekelt.

A hatalmas hőségben rendezett pénteki és szombati kétszer 45 perces csoportmeccsek után vasárnap a helyosztókra került sor. A két honi csapat által az ötödik helyért vívott összecsapásból a szlovén és szerb próbajátékosokkal felálló Fradi jött ki jobban a rövidebb kispaddal rendelkező – ebből kifolyólag ekkor már fáradtabb – Astrával szemben.

„Szakmai szempontból hasznosabb lett volna, ha olyan csapattal mérkőzünk meg, amellyel a magyar bajnokságban nincs lehetőségünk. Ettől függetlenül örülök a győzelemnek, hoztuk a kötelezőt, a gólkülönbség pedig akár nagyobb is lehetett volna a javunkra. A lányok becsületesen tették a dolgukat, fegyelmezetten futballoztak. Ezúton is gratulálok nekik az egész héten során végzett kemény munkához” – mondta a mérkőzés után a fradi.hu-nak Dörnyei Balázs, a Ferencváros vezetőedzője.

A bronzmeccsen az MTK egyik BL-selejtezőbeli ellenfele, a Pomurje legyőzte a Neulengbachot, míg a döntőben a Slavia Praha két vállra fektette a St. Pöltent.

WOMEN'S SOCCER CUP 2014
A-CSOPORT
Ferencváros–Slavia Praha 2–4
Slavia Praha–Neulengbach 1–2
Ferencváros–Neulengbach 2–1

B-CSOPORT
St. Pölten–Pomurje 4–3
Astra–St. Pölten 1–2
Astra–Pomurje 2–3

AZ 5. HELYÉRT
Ferencváros–Astra 2–1

A 3. HELYÉRT
Neulengbach–Pomurje 0–2

DÖNTŐ
Slavia Praha–St. Pölten 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik