FTC: nem tudják elfogadni a zárt kapus büntetést, fellebbeznek

Vágólapra másolva!
2013.03.14. 11:56
A labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros fellebbez az MLSZ büntetése ellen, amelynek értelmében a klubnak az Újpest elleni derbin történt szurkolói rendbontások miatt zárt kapuk mögött kell megrendeznie egy bajnokiját. Alább változtatás nélkül közöljük a fradi.hu-n megjelent közleményt.

„A Ferencvárosi Torna Club március 10-én egy igazi futballünnepnek adhatott otthont, mint ismert, ezen a napon látogatott az Üllői útra az Újpest FC.

A találkozóra már két héttel a mérkőzés kezdete előtt elfogytak a jegyek, Magyarországon régen tapasztalt futball-láz alakult ki a Ferencvárosi Torna Club körül, ami az Újpest elleni derbin csúcsosodott ki.

A mérkőzést megelőző hetekben, a mérkőzés során, valamint azt követően is klubunk mindent megtett azért, hogy a találkozót a lehető leggördülékenyebben lehessen lebonyolítani. Hetekkel a mérkőzést megelőzően elkezdtük szurkolóink tájékoztatását, de emellett minden segítséget megadtunk, és minden lehetséges módon együttműködtünk a rendőrséggel is a biztonságos meccsrendezés érdekében. A szurkolókért, és szurkolók biztonságáért, kényelméért, szórakozásáért dolgoztunk. Ezúton is szeretnénk köszönetet mondani drukkereinknek a csodálatos hangulatért, valamint segítő együttműködésükért.

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a keddi ülésén 2 millió forintra büntette meg klubunkat. Emellett a soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésünket nézők nélkül, zárt sportlétesítményben kell megtartanunk. Mindezt a szövetség – amely egészen tegnapig maga is azért küzdött, hogy a nemzeti csapat ne zárt kapuk mögött fogadja a román válogatottat – 2013. június 30-ig felfüggesztette.

Klubunk tudomásul vette a pénzbüntetés tényét. Ugyanakkor a zárt kapus büntetést nem tudja elfogadni. A Ferencvárosi Torna Club – akár hazai pályán, akár idegenben – minden fellépésével magyar szinten kimagasló nézőközönséget vonz. A futball ezekért az emberekért, azokért a szurkolókért van, akik még nem fordultak el a magyar labdarúgástól.

Mindebbe a Ferencvárosi Torna Club nem tud beletörődni, ezért a zárt kapus büntetés ellen fellebbezéssel fog élni.”

VOLT OLYAN SZURKOLÓ, AKI EGYMILLIÓVAL JÁRULT HOZZÁ A BÜNTETÉSHEZ
Több Fradi-szurkoló a hírre reagálva jelezte, hozzájárulna a büntetéshez. A fradi.hu beszámolója szerint volt olyan szimpatizáns, aki egymillió forintot juttatott el a klubhoz, de Kubatov Gábor, az FTC elnöke és Orosz Pál, a Zrt. vezérigazgatója is hozzájárult a büntetéshez 200-200 ezer forinttal.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik