FTC: Nagy Ádám jövője nem Eb-függő! Ha olyan ajánlat jön, mint Besicért...

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2015.11.24. 16:10
null
Nagy Ádám (balra) gyorsan berobbant a Ferencvárosnál (Fotó: Hegedüs Gábor)
Ma már jelentkeztünk egy kis helyzetértékeléssel az Eb-selejtezők egyik magyar felfedezettjével, a Videotontól télen várhatóan távozó Kleinheisler Lászlóval kapcsolatban. Most lássuk, mi újság Bernd Storck másik mentoráltjával, a ferencvárosi Nagy Ádámmal. Mikor válthat, mennyit érhet a piacon?
„ÖTVEN ÉVE NEM LÁTOTT TEHETSÉG”


Ötven éve követem a nemzetközi futballt, de hozzá hasonló tehetséget még nem láttamnyilatkozta a Ferencváros válogatott játékosáról, Nagy Ádámról múlt héten a Bursaspor megfigyelője,Nuri Khan.– Ezt azonnal jeleztem is az elnökünk felé. Nagy Ádám félelmetesen játszott."

Törökországból tehát minimum egy kérője már van a válogatottban szeptemberben, az északírek ellen bemutatkozó, és azóta mindegyik Eb-selejtezőn pályára lépő, ötszörös válogatott középpályásnak. Az pedig szinte biztosra vehető, hogy az érdeklődők száma folyamatosan növekszik majd az elkövetkezendő időben, hiszen Nagy Ádám még csak 20 éves, ami jelentősen növeli a piaci értékét.

A török sajtó korábban azt is közölte, hogy a játékosnak szerződésben rögzített kivásárlási ára van, amely háromszázezer eurónak (90 millió forint) felel meg. (Érdekes, hogy korábban Megyeri Balázs is ugyanekkora kivásárlási összeg fejében került a Fraditól a görög Olympiakoszhoz.) Ha valóban létezik ilyen megkötés, akkor az jelentősen befolyásolhatja a középpályás jövőjét, mert ez az összeg nemzetközi viszonylatban, egy ígéretes válogatott labdarúgóért aprópénznek számít.

Persze egyelőre sem a klubnak, sem Nagy menedzsmentjének nem érdeke erről beszélni, ugyanis jelen helyzetben ennél jóval magasabb áron is eladhatónak tűnik a játékjoga. Márpedig ha jobb ajánlat is érkezik, akkor édes mindegy, mi van a szerződésében, nagyobb összegért is eladható. Egyelőre azonban szó sincs arról, hogy a Fradi értékesíteni szeretné.

„SZÓ SINCS ARRÓL, HOGY TÁVOZNA”

„Nagy Ádám nagyon gyors karriert futott be, hiszen ne felejtsük el, hogy tavasszal még többnyire az utánpótláscsapatukbanszerepelt – hangsúlyozta a középpályással kapcsolatban múlt héten a Nemzeti Sport Online-nak az FTC Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál. – Nagyon jól teljesített mind a válogatottban, mind a Ferencvárosban, ám egyelőre szó sincs róla, hogy elmenjen tőlünk. Fiatal játékos, biztos vagyok benne, hogy ő is belátja, amit mi mondunk: neki az az érdeke, hogy a Ferencvárosban fejlődjön tovább, és ha annak eljön az ideje, akkor tőlünk olyan klubba szerződhessen, amely valóban előrelépést jelenthet számára."

A sportvezető nem kívánt találgatásokba bocsátkozni, hogy mikor jöhet el a váltás ideje, nyáron nyílhat-e erre esély. Azt azonban hozzátette, hogy ha minden szempontból hasonlóan jó ajánlatot kapnának, mint mondjuk tavaly Muhamed Besicért az Evertontól, akkor azon már érdemes lenne elgondolkodni. Azt nehéz megmondani, hogy a bosnyák után pontosan mennyivel gazdagodott a Ferencváros, mert az ő szerződése olyan speciális volt, hogy még az is részesedett az eladásából, aki „nem is akart", de így is közel kétmillió euró ütötte a magyar klub markát.

„ÉRDEKLŐDÉSEK VANNAK, DE A VÁLTÁS MÉG NEM AKTUÁLIS”

Azt a Nagy Ádámot képviselő játékosügynökségnél is hangsúlyozták érdeklődésünkre, hogy télen nem terveznek váltást.

„Érdeklődés persze van, több is, de a nyárnál előbb ezekről nem is érdemes beszélni, egyelőre marad a Ferencvárosnál. Nagy Ádám jövője egyébként nem Eb-függő. Amennyiben a tavaszi szezonban is olyan teljesítményt nyújt, mint amit ősszel láttunk tőle a válogatottban és a Ferencvárosban, akkor nyáron a kontinenstornától függetlenül egy következő lépcsőfokra léphet a karrierjében, ami a külföldre szerződést jelentené" – nyilatkozta az NSO-nak a CMG menedzseriroda részéről Kövesdi Viktor, aki a labdarúgóval kapcsolatos sajtóhírekre is reagált.

„Biztosan több csapattal is hírbe hozzák még, illetve megjelenhetnek vele és a szerződésével kapcsolatos találgatások is, ezek azonban csak konkrétum nélküli feltételezések. A korábbi és a jövőbeni megállapodások is kizárólag a Ferencvárosra, Ádámra, illetve ránk tartoznak egészen addig, amíg a játékos nem vált klubot. Az azonban, hogy Nagy Ádámmal a nemzetközi sajtó is ilyen formában foglalkozik, örömteli, mert azt bizonyítja, hogy figyelemreméltó teljesítményt nyújt, és már külföldön is ismerik a nevét" – fogalmazott a játékosügynök.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik