FTC: múlt nélkül nincs jövő – elnöki díszvacsorát adott a klub

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2019.05.03. 13:05
null
Elnökök a lelátón (balról): Debreczeny István, Szívós István, Ináncsy Miklós, Kubatov Gábor, Fenyvesi Máté, Benedek Fülöp (Fotó: Török Attila)
Akár történelminek is mondható a kezdeményezés, amely a Groupama Arénában valósult meg csütörtök kora este: FTC-elnököket hívott díszvacsorára a klub 120 éves jubileuma apropóján a zöld-fehérek jelenlegi első embere, Kubatov Gábor.

 

 

Múlt nélkül nincs jövő – és ez a megállapítás a Ferencváros kapcsán hatványozottan igaz, hiszen a legnépszerűbb magyar klub tengernyi siker s megannyi nehézség révén küzdötte végig az elmúlt 120 évet. A történelmi sodrásban mindenkor hatalmas szerep jutott a klubelnököknek, akiknek – az alapító Springer Ferenc szellemiségét követve – szinte kivétel nélkül az a feladat jutott, hogy a zöld-fehér színek dicsőségét megőrizzék, amely az elmúlt rendszerekben, valamint az újkor gazdasági viharaiban sem sportszakmai, sem sportdiplomáciai vonalon nem volt egyszerű feladat. Ám tény, mindegyikük hozzátett valami emlékezeteset az FTC és a magyar sport históriájához. A Fradi minden időszakban a legnemesebb hagyományokat követve adott olimpikonokat, bajnokokat, győzteseket, sportszerű küzdőket Magyarországnak (sőt a világnak), ám csütörtök este új fejezethez érkezett a története, ugyanis nem a versenyzőit, hanem a vezetőit állították a rivaldára. Kubatov Gábor, az FTC jelenkori elnöke megtartotta a klubtörténet első „elnöki díszvacsoráját”, megtisztelve ezzel az elődök múltbéli, így a jelent és a jövőt is megalapozó munkáját.

A meghívottak között volt Debreczeny István – aki 1989-től 1990-ig vezette a Fradit –, Szívós István (1991–1998), Benedek Fülöp (1997–1998), Fenyvesi Máté (1999), Furulyás János (2001–2006), Ináncsy Miklós (2006) és Dámosy Zsolt (2006–2007), ők nagyszerű FTC-sportolói, -sportvezetői múltjuk révén ezer szállal kötődtek, kötődnek a zöld-fehér színekhez, s minden gesztusukban, tettükben a sikert, az eredményességet, így a szurkolói, rajongói szórakozást szolgálták akkor, amikor az elnöki székben ültek.

Most a lelátóról néztek körül a Groupama Arénában, miközben Kubatov Gábor magyarázta el részletesen, hogy a különböző szektorokból manapság mekkora élményt jelent a 30. bajnoki címét már megszerző csapat futballmeccsét nézni. A klubalapítás 120 éves jubileumát ünneplő díszvacsorára meghívott prominensek között különleges helyzetben volt a legendás csatár, Fenyvesi Máté, aki anno még a fatribünös Üllői úti arénában is játszott, míg manapság, 86 esztendősen Európa egyik legszebb arénájában szurkolhat kedvenc csapatának.

Elnöki regnálása során az egyik legnagyobb futballsikert, a Bajnokok Ligája-csoportkörös szereplést Szívós István élhette meg az Üllői úton, és amikor arra kértük, egyetlen mondattal jellemezze, mit is jelent a Ferencváros első emberének lenni, így válaszolt: „Csodálatosan nehéz.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik