FTC: Marquinhos Trabzonba már továbbjutóként szeretne utazni

Vágólapra másolva!
2022.10.25. 09:19
null
Marquinhos jó formában van, s reméli, csütörtökön a Monaco elleni El-meccsen folytathatja remek gólszerző sorozatát (Fotó: Török Attila)
Jó formában várja a Ferencváros Monaco elleni csütörtöki Európa-liga-mérkőzését a brazil Marquinhos, aki nemcsak csapatában, hanem önmagában is bízik.

Legutóbbi két bajnokiján két gólt szerzett. A Mezőkövesden 2–1-re elveszített találkozón az ő góljával szerzett vezetést a Ferencváros, a Puskás Akadémia otthonában 4–2-re megnyert meccsen pedig ő kezdte a gólgyártást. A brazil Marquinhos igyekszik minden adandó alkalmat kihasználni, hogy beverekedje magát a Ferencváros kezdőcsapatába.

„Pozitív beállítottságú ember vagyok – mondta lapunknak a 23 esztendős dél-amerikai futballista. – A csapattársaim ritkán látnak szomorúnak, mindenben próbálom a jót keresni, és akkor sem csüggedek, ha csereként kell beszállnom. Szeretek edzésre járni, élvezem a futballt, azért dolgozom mindennap, hogy fejlődjek, hogy napról napra jobb legyek. Kár lenne tagadni, a közelmúltban szerzett két gólom jót tett a lelkemnek, az önbizalmam még inkább rendben van. Már csak azért is, mert az érzelmek embere vagyok.”

Marquinhos bízik benne, hogy jó formája kitart az idény végéig, és nemcsak a bajnokságban, hanem a nemzetközi porondon is több szerephez jut. Az NB I-ben az idényben nyolc mérkőzésen két gólt szerzett, az Európa-liga csoportkörében csupán a Crvena zvezdától Belgrádban 4–1-re elveszített találkozón szerepelt. Reméli, jó formájának köszönhetően csütörtökön a Monaco elleni El-meccsen is ott lehet a pályán.

„Úgy vagyok vele, ha pályára lépek, muszáj bizonyítanom. Erős a keretünk, nem egyszerű bekerülni a kezdőcsapatba. Ha játszom, mindent beleadok, és próbálom a lehető legtöbbet kihozni magamból.”

A Ferencváros négy kört követően kilenc ponttal Európa-liga-csoportja élén áll, csütörtök este egy pont is elegendő, hogy a tavasszal is ott legyen a nemzetközi porondon.

„Nem az lesz a célunk, hogy kihúzzuk nulla nullával, győzni akarunk a Monaco ellen. Úgy kell játszanunk, mintha ez lenne életünk mérkőzése, biztos vagyok benne, hogy a szurkolók ismét mögöttünk állnak. Fontos, hogy bátrak legyünk, ne ijedjünk meg az ellenféltől – igaz, nincs is miért kishitűnek lennünk. Az utolsó körben a Trabzonspor ellen már biztos továbbjutóként szeretnénk játszani.”

A támadó a brazil bajnok Atlético Mineiróban nevelkedett, hat évet töltött a híres klub kötelékében, majd 26 élvonalbeli mérkőzéssel a lábában Európába költözött, a bolgár Botev Plovdiv közönségkedvence lett. A Ferencváros 2022 februárjában szerezte meg a játékjogát.

„Nagyon megszerettem Magyarországot. A magyar nyelv irtózatosan nehéz, egyelőre néhány kifejezést sajátítottam el, de angolul mindennap tanulok. A párommal és a nyáron született kisfiammal szeretünk a Duna-parton sétálni, boldogok vagyunk Budapesten. Nincs okom panaszra, bízom benne, hogy csütörtök este is lesz okunk örülni.”

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
H-CSOPORT
21.00: Crvena zvezda (szerb)–Trabzonspor (török)
21.00: Ferencváros–Monaco (francia) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. FERENCVÁROS 4 3 1 7–7 0 9
2. Trabzonspor 4 2 2 9–7 +2 6
3. Monaco 4 2 2 4–6 –2 6
4. Crvena zvezda 4 1 3 6–6 0 3

KORÁBBI EREDMÉNYEK
1. FORDULÓ

Crvena zvezda (szerb)–Monaco (francia) 0–1
Ferencváros–Trabzonspor (török) 3–2

2. FORDULÓ
Trabzonspor (török)–Crvena zvezda (szerb) 2–1
Monaco (francia)–Ferencváros 0–1

3. FORDULÓ
Crvena zvezda (szerb)–Ferencváros 4–1
Monaco (francia)–Trabzonspor (török) 3–1

4. FORDULÓ
Ferencváros–Crvena zvezda (szerb) 2–1 (1–0)
Trabzonspor (török)–Monaco (francia) 4–0 (1–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik