FTC: már csak az orvosi választja el a nigériai csatárt a klubtól – sajtóhír

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.14. 16:11
null
Fortune Bassey (14) lehet a Csercseszov-éra első igazolása (Fotó: Ceské Budejovice/Facebook)
Cseh sajtóhírek szerint a Ferencváros közel áll a cseh Fortuna Ligában szereplő Ceské Budejovice nigériai csatárának, Fortune Basseynak megszerzéséhez. Az isport.cz értesülését megerősítheti, hogy az FTC élére tavaly decemberben kinevezett Sztanyiszlav Csercseszov sokat sejtető nyilatkoztatott adott a Szport-Ekszpressznek. 

 

Nem ez az első alkalom, hogy a Transfermarkt által 1 millió euróra taksált Fortune Basseyt szóba hozták a Ferencvárossal. A nigériai csatárt már tavaly novemberben is összeboronálták a klubbal, a isport.cz pedig úgy tudja, hogy a kötelező orvosi vizsgálatokat követően be is jelenthetik a IX. kerületiek.

A cseh sportportál szerint a törökországi edzőtáborba utazó Ceské Budejovice már elbúcsúzott egyik legjobbjától, és mindenben megegyezett az FTC-vel.

A 23 éves Bassey remek mutatókat produkált a jelenlegi kiírásban, minden sorozatot figyelembe véve 22 tétmérkőzésen szerepelt, amelyeken 10 gólt szerzett, s mindössze egy gólra van a góllövőlista első helyétől.

Ha igaznak bizonyul a hír, a nigériai csatár lehet a Csercseszov-éra első érkezője. Az orosz szakember a Szport-Ekszpressznek adott sokat sejtető interjújában már azt is elmondta, hogy hamarosan új támadó érkezhet.

„Jó hírrel szolgált a sportigazgatónk, a napokban egy csatár csatlakozik hozzánk” – mondta Csercseszov, aki a lehetséges érkező nevét nem árulta el.

Az orosz vezetőedző a keretet érintő nehézségekről is beszélt az orosz sportnapilapnak: jelenleg tíz ferencvárosi játékos is koronavírusos, hárman – Ryan Mmaee, Samy Mmaee, Aissa Laidouni – pedig a jelenleg is zajló Afrika-kupán vesznek részt.

Az átigazolással kapcsolatban megkerestük a Ferencvárost, amely átigazolásokkal kapcsolatos sajtóhíreket nem kommentál.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők: Roko Baturina (horvát, Lech Poznan – Lengyelország)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Fortune Bassey (nigériai, Ceské Budejovice – Csehország)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: –

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik