Kubatov Gábor már a téli átigazolásokról beszélt (Fotó: Török Attila, archív)

 

 
Kubatov Gábor: A Puskás Aréna felé tartunk

„A dolgok most jó irányba haladnak, de a sport mindenre megtanít, többek között arra is, hogy nem lehetsz nagyképű. Határozott lehetsz, magabiztos is, de nagyképű semmiképp. Tisztában vagyok vele, hogy vékony a választóvonal, ám ezt jól kell érezni. Mindenesetre az idén fantasztikus eredményeket értünk el. Kimondani azt, hogy a Ferencváros három párharcra van az Európa-liga budapesti döntőjétől, az semmi máshoz nem hasonlítható érzés” – kezdte Kubatov Gábor az Origónak adott interjút arra reagálva, hogy legutóbb 1995-ben jutott el a legjobb 16 közé a csapat nemzetközi kupában.

Az FTC elnöke azzal folytatta, úgy szeretnék megerősíteni a keretet a tavaszi folytatásra, hogy abban benne legyen a továbbjutás esélye.

 BRAZIL VÉDŐ A CÉLKERESZTBEN?

Az Esporte Goiano értesülése szerint a Ferencváros érdeklődik a Goiás 25 éves belső védője, Reynaldo (képünkön) iránt. A brazil lap szerint a futballista nem hosszabbít jelenlegi klubjával, így szabadon igazolhatóvá válik 2023-ban, a Fradi mellett szaúdi megkeresése is van.

Az ulloi129.hu úgy tudja, hogy a játékost valóban ismeri a Ferencváros, konkrét lépés azonban eddig nem történt az ügyében.

A Ferencváros nem kommentál sajtóhíreket a lehetséges átigazolásokról. A Nemzeti Sport Online külföldi kollégáktól úgy értesült, hogy az elmúlt hetekben a klub megfigyelői az Olympiakosz–AEK Athén görög bajnokin is figyeltek meg játékost és jártak belga élvonalbeli mérkőzésen is – utóbbin nem kizárt, hogy a kameruni Didier Lamkel Zét figyelték, aki maga beszélt arról, hogy a Ferencvárosban folytathatja a pályafutását.

„Az igazolásokról mi nem szoktunk az újságoknak beszélni, csak akkor, amikor már az adott labdarúgó aláírta a szerződését. Most sem fogok pletykálni, de annyit azért elárulok, hogy három-négy játékost szeretnénk hozni. Azonnal bevethetőeket, és olyanokat, akik hosszabb távon komoly segítséget jelentenek majd. Európában kevesen csinálják ezt így: mi télen erősítjük meg a keretet, hogy a nemzetközi kupaindulásra már beilleszkedjenek az új futballisták. Ugyanis félévnyi idő mindenképpen kell az ismerkedéshez. Elég csak azt figyelni, amikor Tokmac ma már nem néz oda, ahová passzol, mégis pontos az átadás. Ennek az oka az, hogy érzik egymást a társakkal. Ezt csak a legjobbak tudják” – folytatta a sportvezető, majd kitért a szurkolói kultúra változására, amelyet az új stadion mellett kulcskérdésnek tart a növekvő átlagnézőszámban.

„Én azt szeretném, hogy itt legyen rendben minden. Meggyőződésem, hogy újabb tíz százalékkal nőhetne a nézőszám, ha fel tudnánk számolni az obszcenitást. Ráadásul a jövő miatt sem mindegy. Ha most egy gyerek kijön egy meccsre, elkötelezetté válik, és a tollára, a hátizsákjára meg a pólójára az van írva, hogy Ferencváros, akkor egy életre elkötelezi magát, s ha felnő, hozza majd magával a kisfiát vagy kislányát is. Nekünk pedig erre van szükségünk: a következő generációra” – jelentette ki Kubatov, majd újra megerősítette, erősen fontolgatják, hogy a Puskás Arénába vigyék az El-nyolcaddöntőjük hazai mérkőzését. Január 10-ig el kell dönteni, mert már a sorsolás előtt meg kell jelölni a helyszínt.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:

Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérhet: Csontos Dominik (Soroksár – lejár a kölcsönszerződése)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Radnóti Dániel István
Kiszemeltek: Reynaldo (brazil, Goiás – Brazília), Didier Lamkel Zé (kameruni, Kortrijk – Belgium)
Távozók: Rasmus Thelander (dán, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: