FTC: jelentős bevételhez juthat a klub – ha befut egy jó ajánlat Dibuszért

Vágólapra másolva!
2020.06.29. 11:58
null
Dibusz Dénes (feketében) a Ferencváros egyik legjobbja volt a most befejeződött idényben, nem meglepő, hogy külföldi klubok érdeklődését is felkeltette (Fotó: Tumbász Hédi)
A Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov 16 nap szabadságot adott a bajnokcsapat futballistáinak, hogy aztán ismét Ausztriában készüljenek a folytatásra.

 

A Ferencváros játékosai a szombati átmulatott éjszakát követően elkezdték jól megérdemelt szabadságukat, 16 napjuk lesz rá, hogy kipihenjék magukat.

Szerhij Rebrov vezetőedző lapunk kérdésére elmondta, a felkészülésnek július 16-án vágnak neki, hogy aztán Ausztriába utazzanak edzőtáborba. A helyszín nem véletlen, miközben néhány héttel ezelőtt több újság és hírportál is az ukrán vezetőedző távozásáról írt, a bajnokcsapat szakvezetője a háttérben már a nyári programot alakította, a csapat kifejezetten az ő kérésére utazik a szomszédos országba.

Egy esztendővel ezelőtt a csapat ugyancsak az osztrák hegyekben készült a nyári forróságban, a zöld-fehérek idén júliusban ismét Bad Radkersburg felé veszik az irányt. Ha egy helyszín, egy recept egyszer bevált, Szerhij Rebrov nem szeretne változtatni. Egy évvel ezelőtt júniusban a Ferencváros 27 tagú utazó keretében olyan futballisták is helyet kaptak, mint Davide Lanzafame, Bőle Lukács, Takács Zsombor, Marten Wilmots, Rui Pedro, Csernik Kornél, Kundrák Norbert vagy éppen Priskin Tamás – a névsor is jól mutatja, mennyit változott a bajnokcsapat azóta. Mikalaj Szihnyevics is ott volt Ausztriában, ám idén nem biztos, hogy ott lesz az utazó keretben, a csatár a nyáron visszatérhet Fehéroroszországba. A napokban Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója mondta el lapunknak, nem lesz nagy vérátömlesztés a keretben, ahogy fogalmazott: „Egységben az erő!”

A távozók helyére két-három futballista érkezhet. A felkészülést a csapattal kezdi a zalaegerszegi kölcsönjátékából visszatérő Bőle Lukács, az elmúlt időszakot Mezőkövesden töltő Silye Erik, az ő helyzetét azonban nehezíti, hogy a védelem bal oldalán Eldar Civic és Marcel Heister biztos pontnak számít. Varga Roland hosszú sérülés után tért vissza az utolsó fordulóban, a közönség reakciójából egyértelműen kiderült, továbbra is a kedvencek közé tartozik. KérdésesOtigba Kenneth jövője, a védő szerződése lejár, és az sem zárható ki, hogy a közelmúltban szerződést hosszabbító Dibusz Dénesért befut egy remek ajánlat, a kapus eladásából a Ferencváros jelentős bevételhez juthat. Hasonló cipőben jár az idény nagy részében remek formában futballozó, az idényt nyolc NB I-es góllal záró Tokmac Nguen is.

A Ferencváros Olekszandr Zubkov megvásárlásával erősödött a nyári szünetben, sokáig szinte lehetetlennek tűnt a megtartása, kivásárlása az ukrán Sahtar Doneckből. Hogy a zöld-fehérek végül mennyit fizettek a szélsőért, nem tudni (aTransfermarktkereken 1 millió eurót vésett be az adatbázisába… – a szerk.).

„Egyáltalán nem volt nehéz döntés, örülök, hogy a Ferencvárosnál maradhatok – nyilatkozta Olekszandr Zubkov a fradi.hu-nak. – Kiváló idényünk volt, és hiszem, hogy még többet kihozhatok magamból. Nagyon boldog vagyok, hogy bajnokok lettünk, jövőre ismét meg kell védenünk a címünket. Az Európa-liga-szereplés nagy élmény volt, remélem, a következő idényben is eljutunk legalább odáig. Az igazi álmom persze a Bajnokok Ligája-szereplés lenne.”

Úgy tudjuk, a vezetők Franck Boli mellé mindenképpen szeretnének befejező csatárt, aki olykor tehermentesíthetné az elefántcsontparti futballistát.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Bőle Lukács (ZTE FC)
Kiszemeltek: Bogdán Ádám (Hibernian – Skócia, szabadon igazolható)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Gastón Lódico (argentin, Club Atlético Lanús – Argentína, ?)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:Mikalaj Szihnyevics (fehérorosz), Otigba Kenneth (szabadon igazolható), Dibusz Dénes?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik