FTC: Holman Dávid a Lech Poznané egy évre - hivatalos

Vágólapra másolva!
2015.01.17. 12:05
null
Holman Dávid jövő januárig a lengyel élvonalban futballozhat (Fotó: lechpoznan.pl)
Holman Dávid, a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros támadója a lengyel élvonalbeli Lech Poznanhoz került kölcsönbe egy évre.

Holman decemberben három évvel meghosszabbította szerződését a Fradival, ám januárban megkereste a Lech Poznan. Bár a héten már a lengyel csapatnál készült, egy fotón látható is volt, a hivatalos bejelentésre még várni kellett.

A fradi.hu, valamint a lechpoznan.pl szombaton bejelentette, a két klub pénteki megállapodásának értelmében a 22 éves játékos egy évre, kölcsönben a lengyel élvonalban szereplő együtteshez szerződik, amelynél Lovrencsics Gergő csapattársa lesz és a 20-as mezben játszik majd. A Lechnek emellett a nyáron opciós joga lesz megvásárolnia Holmant.

„Nagyon örülök, hogy Dávid a mienk lett – mondta Maciej Skorza, a Lech Poznan vezetőedzője. – Olyan támadóval erősödött a keretünk, aki technikailag rendkívül képzett, fiatal és éhes a sikerre. Örülök neki, hogy bővültek a variációs lehetőségeim.”

„Ez eddigi pályafutásom legnagyobb lépése, jelenleg a Lech volt a legjobb lehetőség a számomra – mondta Holman. – Egy nagy klub játékosa lettem, ez hatalmas kihívás számomra, szeretnék sikereket átélni a csapattal. Csatárként és a klasszikus tízes pozíciójában is szívesen játszom, de a legfontosabb az, hogy a pályán mindent megteszek majd a győzelemért.”

„Sajnos az ősz nagy részét a légmellem miatt kihagytam, de remélem, most már túl vagyok ezen az időszakon, és végre csak a focival foglalkozhatok. A példaképem Robert Lewandowski, aki szintén játszott itt és mára világklasszis játékos lett. Az az álmom, hogy én is olyan játékos legyek egy nap!”

Holman Bosnjak Predrag után a második télen kölcsönben távozó játékosa a Fradinak, a balhátvéd a Nyíregyházához írt alá.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Hajnal Tamás (szabadon igazolható), Varga Roland (Győri ETO)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Popov Patrik, Haris Attila
Kiszemeltek: Marcos Júnior (brazil, Fluminense, legutóbb kölcsönben Vitória – Brazília)

Távozók:
Kölcsönbe távozók: Bosnjak Predrag (szerb-magyar, kölcsönbe, Nyíregyháza), Holman Dávid (Lech Poznan – Lengyelország)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:

Távozhatnak:David Mateos (spanyol, érdeklődnek iránta: Betis – Spanyolország)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik