FTC: Henry Wingo élvezi, hogy sokat kell edzenie

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2022.01.19. 10:08
null
Wingo élvezi, hogy sokat kell edzenie (Fotó: Szabó Miklós)
Henry Wingo feltöltődve tért vissza Amerikából, a DAC elleni szerdai felkészülési mérkőzésen intenzíven futballozó Ferencvárosra számít.

 

– Új frizurával kezdte meg a felkészülést: unta a régit?     
– Igazából semmi különös oka nem volt a váltásnak – felelte lapunknak Henry Wingo, a Ferencváros 26 esztendős jobb oldali védője, aki az elmúlt esztendőben igazolt az Üllői útra. – Leginkább a móka kedvéért festettem be, úgy voltam vele, miért ne… Új év, új frizura, ez volt a mottóm.

NÉVJEGY
Henry Wingo
Állampolgársága: amerikai
Kora:
26 éves
Posztja: jobb oldali védő
Mezszáma: 31
NB I-es mérkőzései száma: 24
NB I-es góljai száma:

–  Újévi fogadalma is volt?     
– Az év utolsó napján rendszeresen leülök és rövid számvetést készítek a mögöttem hagyott időszakról… Az előző esztendőre különösen jó volt visszagondolni, Magyarországra kerültem, megismerhettem egy új kultúrát és egy remek klub futballistája lettem. Bajnoki címet szereztem, a Fradival bejutottunk az Európa-liga csoportkörébe, nem lehet panaszom. Megfogadtam, hogy ugyanolyan erőbedobással küzdök az újabb céljaim eléréséért, mint eddig, de leginkább egészséget és boldogságot kívántam a családomnak.

–  A téli szünetben otthon volt Amerikában?     
– Hét hónap után tudtam hazautazni, és igen, nagyon jó volt kicsit otthon lenni. Ráadásul a karácsonyi időszak nálunk Amerikában kiemelten fontos időszak, az ünnep Seattle-ben tényleg olyan, mint a filmekben. A város utcái és a legtöbb kertes ház fel van díszítve, hó is volt, szóval, minden adva volt a felemelő hangulathoz.

– A város egyik híressége a csaknem kétszáz méter magas Space Needle torony. Oda is felment?     
– Jártam a torony környékén, de ezúttal nem mentem fel a csúcsára. Számtalanszor jártam már ott, ezúttal kimaradt.

– Budapest vagy Seattle szebb?     
– Ne kérje, hogy erre válaszoljak. Számomra Seattle a világ közepe, ott születtem, ott nőttem fel, de Budapest is csodás város, szeretek itt élni, sportolni. Továbbra is egyedül élek a lakásomban, de a csapattársaim közül többen is a közelemben laknak, így gyakran töltjük együtt az időt.

– A felkészülés alatt maradt erejük estére?     
– Engem biztosan nem kellett altatni. Sztanyiszlav Csercseszov érkezésével változott a munka, keményebb, megterhelőbb edzések vannak. Illetve, inkább intenzívebbnek mondanám őket, gyakorlatilag nincsenek üresjáratok az edzések alatt. Ez csak az előnyünkre szolgál, a magam részéről élvezem is a sok edzést.

Henry Wingo (balra) úgy érzi, hogy a felkészülés során elegendő erőt gyűjthet a tavaszi párharcokhoz (Fotó: Szabó Miklós)
Henry Wingo (balra) úgy érzi, hogy a felkészülés során elegendő erőt gyűjthet a tavaszi párharcokhoz (Fotó: Szabó Miklós)

– Négyszemközt is beszélgetett már az új vezetőedzővel?     
– A legtöbb beszélgetés a csapat előtt zajlik, esetleg kis csoportokban. Csercseszov érti a játékosok nyelvét, az első benyomásaim rendkívül pozitívak vele kapcsolatban. Tudja, mit szeretne, és ahhoz mit kell tenni.

– Milyen lehet az új Ferencváros? Milyen kifejezést használna a csapatra?     
– Agresszívebb! Labdával és labda nélkül egyaránt. A védekezés legalább olyan fontos lesz, mint a támadások.

– A szerdai, dunaszerdahelyi utolsó felkészülési mérkőzésen mire lehet számítani a Ferencvárostól?     
– Nagyon rövid idő állt a rendelkezésünkre az új szakmai stábbal, ami tőlünk tellett, megtettünk. Próbáltuk magunkba szívni azt a tudást, amit az új vezetőedző és segítői képviselnek. Dunaszerdahelyen egyáltalán nem lesz mellékes az eredmény, igenis fontos, hogy milyen előjelekkel vághatunk neki a bajnokságnak a jövő héten. A DAC ellen mi szeretnénk irányítani a mérkőzést, és intenzívebbnek lenni, mint az ősszel voltunk. Ez lehet a kulcsa a tavaszi szezonnak.

Negyed ház lehet a Fradi ellen
A szerdán 16.30 órakor kezdődő dunaszerdahelyi találkozóra a mérkőzés napján is lehet belépőjegyeket kapni, a MOL Aréna 2-es számú jegypénztára várja a drukkereket. Fontos információ, hogy a jelenlegi előírásoknak megfelelően a stadion 25 százalékos kapacitással működhet, a szurkolók számára csak a C-tribün és a VIP-szektorok lesznek megnyitva. A DAC tájékoztatása szerint a stadionba szigorú ellenőrzést követően lehet belépni, az oltásról szóló igazolást mindenképpen vigyék magukkal a drukkerek.


NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE

16.30:
DAC (Dunaszerdahely, szlovákiai)–Ferencváros, Dunaszerdahely– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik