FTC: Fradi szurkolói csoport alakult ki a szülővárosomban – Laidouni

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2021.01.14. 09:23
Aissa Laidouni ötven mezt vitt haza ajándékba, a francia konyhából sült sajtos raclette-ért rajong, és két aranyéremre is pályázik.

You can read the interview in English here! You can read the interview in English here!

Az Észtország elleni felkészülési találkozón győztes gólt szerzett: mit jelent egy ilyen gól?
– A gól mindig jót tesz az ember lelkének – felelte lapunknak Aissa Laidouni, a zöld-fehérek 24 éves középpályása, aki a nyáron érkezett Magyarországra. – Talán a gólörömömön is látszott, igenis fontos az ilyen gól, mindig jó, ha egy játékos betalál a kapuba. A legfontosabb az, hogy elkapjuk a ritmust, és még a felkészülés alatt is tovább erősítsük az önbizalmunkat. Az észt válogatott ellen kifejezetten jó iramú mérkőzést játszottunk, az pedig megadja a kellő alaphangot, hogy mindhárom mérkőzésünket megnyertük.

– Fáradtabban mozognak még a lábak?
– Persze! Ez ilyenkor teljesen normális. A mostani rendhagyó felkészülés, hiszen nem olyan régen érkeztünk Spanyolországba, és mire hazaérünk, kezdődik is a bajnoki menetelés. Noha nem volt túlságosan hosszú a téli szünet, ilyenkor mégis bele kell lendülni a játékba, újra el kell kapni a fonalat.

Nagy szívvel játszik – Laidouni FTC-sikerekre vágyik (Fotó: Szabó Miklós)
Nagy szívvel játszik – Laidouni FTC-sikerekre vágyik (Fotó: Szabó Miklós)

– Az utolsó őszi bajnoki után hazautazott Franciaországba.
– Nagyon jó volt kicsit otthon lenni. Leginkább mentálisan kellett kipihennem magamat, jó volt kikapcsolódni. Próbáltam napokig nem gondolni a futballra. Kemény időszakot hagytunk magunk mögött, az ősszel egymást követték a mérkőzések, nemcsak a hazai porondon, a nemzetközi színtéren is helyt kellett állnunk. Az a típus vagyok, akinek jót tesz, ha néhány napig nem gondol a futballra. Ismerem magamat, szándékosan elterelem a gondolataimat.

– És, sikerült?
– Maximálisan. Párizstól nem messze, Montfermeil városában nőttem fel, a család és a legtöbb barátom a mai napig ott lakik. Tudták, hogy az őszi szezon végén hazamegyek, alig várták, hogy találkozzunk. A barátokkal sokat viccelődtünk, a családdal esténként meg nagy vacsorákat rendeztünk.

– Van kedvenc francia étele?
– Mostanában a raclette-ért rajongok. Pofonegyszerű elkészíteni, mégis nagyon finom. A lényege, hogy az asztalt körbeülve mindenki magának, saját ízlése és étvágya szerint készíti el a finom falatokat, aminek a ropogósra sült sajt a lényege. Mifelénk úgy tartják, a raclette-et mindenki szereti, aki a sült sajtnak és a jó társaságnak nem ellensége.

– A szezon végén a klub ajándékboltjában alaposan bevásárolt, nem kevesebb, mint ötven mezt vitt haza ajándékba. Mindnek lett gazdája?
– Naná! Mindenki nagyon boldog volt, a családtagjaimnak egyébként is vittem volna, végül az összes haverom jelezte, ők is örülnének egy zöld-fehér Laidouni feliratú dressznek. Úgy vagyok vele, adni sokkal jobb, mint kapni, így alaposan bevásároltam. A pályafutásomat a kezdetektől követik odahaza az ismerősök, örülök, ha boldoggá tudom tenni őket. Szerettem volna meghálálni nekik azt a szeretet, amelyet kaptam tőlük az elmúlt években, igazi Fradi szurkolói csoport alakult ki a szülővárosomban.

– Most tűző napsütésben készülnek Marbellában, szerdán a DVTK-t fogadják a tavaszi első fordulóban. Nehéz lesz visszaállni?
– Biztos vagyok benne, hogy szerdára készen állunk a mérkőzésre. Az első találkozók mindig fontosak, jó lenne győzelemmel rajtolni.

– Eddig egy gólt szerzett az NB I-ben: nem kevesli?
– Annak az egynek is nagyon örültem. Posztomból adódóan nem a gólszerzés az elsődleges feladatom. A tavasszal mindent beleadok, és miután a bajnokságot és a Magyar Kupát is szeretnénk megnyerni, jól is jönnének a góljaim. Első idényemet töltöm Magyarországon, szeretném, ha a nyáron két aranyéremmel térhetnék haza Montfermeil-be.

Célba értek a mezek… (Fotó: fradi.hu)
Célba értek a mezek… (Fotó: fradi.hu)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik