FTC: Felemelő volt ez a tíz év – Kubatov Gábor

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.02.25. 12:21
Napra pontosan tíz évvel ezelőtt, 2011. február 25-án választották meg Kubatov Gábort a Ferencvárosi Torna Club elnökének. A sportvezető a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében tekintett vissza az elmúlt évtizedre.

„Tíz esztendeje, 2011. február 25-én, a világ legcsodálatosabb sportklubjának élére választottak meg engem. Ha azt kérdezik, milyen volt ez az időszak, akkor az a határozott válaszom, hogy felemelő. A kezdetektől négyen álltak mellettem, kollégaként. Berzeviczi Attila jogász, Szalai Miklós gazdasági vezető, Orosz Pali és Nyíri Zozi. Nélkülük nem ment volna. De ha mégis, akkor nem lett volna ilyen… Nem lett volna ilyen sikeres, nem lenne ilyen megrendíthetetlen. Ha bárki széles e világon meg szeretné valakinek köszönni, hogy a Fradi ma ismét régi fényében tündököl, övék az érdem. Én csak álmodtam és talán még mindig álmodom, de ők megvalósították minden fradista vágyát, újra sikeressé tették a Ferencvárost! Köszönök nekik mindent és mindenkinek, aki bátorított, biztatott és támogatott minket! Isten áldja a Ferencvárost!” – írta Kubatov Gábor a Facebookon.

Ha a legnépszerűbb sportágról, a labdarúgásról beszélünk, a Ferencváros az elmúlt évtizedben az NB II 2000-es évekbeli sötét időszakát feledni igyekvő társaságból Európa elitjéig jutó csapattá erősödött, a Kubatov-éra három bajnoki címe (2016, 2019, 2020) és három Magyar Kupa-győzelme (2015, 2016, 2017) mellett az elért sikereket tekintve kimagaslik a csoportkörös szereplés az 2019–2020-as Európa-liga- és a 2020–2021-es Bajnokok Ligája-idényben – és közben más sportágakban is jelentős eredményeket ért el a klub (lásd infografikánkat). A válogatott Európa-bajnokságra jutása és Nemzetek Ligája-csoportgyőzelme révén is emlékezetes tavalyi futballősz ünnepi pillanata volt, hogy a selejtezőben a svéd Djurgarden, a skót Celtic, a horvát Dinamo Zagreb és a norvég Molde csapatát búcsúztató zöld-fehér együttes „elhozta” Budapestre a Dinamo Kijev mellett a legszűkebb élvonalhoz tartozó Barcelonát és Juventust (a magyar bajnok a hat meccsen egy pontot szerzett).

Kubatov Gábor elnöki évtizedének ferencvárosi sikerei – NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Kubatov Gábor elnöki évtizedének ferencvárosi sikerei – NAGYOBB MÉRETHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik